Şarkılarda Aşk

Bilimsel çalışmalardan birinin sonucuna göre popüler şarkılarda aşk kalmadı.. Aşk yerine, gittikçe artan sayıda “seks” kelimesi geçiyor.

Bilimciler de çok komik! Araştıracak başka şey mi bulamamışlar.. Radyoyu, televizyonu açıp bir süre şarkı dinleselerdi zaten anlayacaklardı!

Şaka bir yana.. Araştırmacılar şarkılarda geçen cinsel içerikli sözcükleri toplamışlar.. Bu araştırma içerik pazarlama konusunda market araştırması yapan bir şirket tarafından gerçekleştirilmiş. Anlaşılan o ki; 1960 yılında şarkı sözlerinde sıfır ‘seks’ sözcüğü geçerken, 2009 yılında 1,500’e fırlamış!

İşin kötüsü ise “aşk” sözcüğünün giderek daha az kullanılması!

Aslında bu çalışmada romantik şarkı veya cinsel şarkı diye ayırım yapılmamış. Doğrudan şarkılarda geçen “seks” sözcüğü ile “aşk” sözcüğünü kıyaslamış.. Görünen o ki ‘aşk’ sözcüğü git gide azalıyor.

Ritim and blues, soul, funk, pop ve hip hop şarkılarının yoğunlukla ve çoğunlukla seks içerikli olduğu bulgulanmış. Araştırmacılar şarkıların aşk sözünden giderek arınmasını şu şekilde açıklıyor: Şarkılarda seks ve seksüellik, dünyaya süratle yayılan aleni-cinsellik ile paralel seyrediyor..

Şarkılarda aşk” içerikli yazımızı beğendiyseniz “kayıp duygular” ve “yitik hisler” başlıklı yazılarımız da ilginizi çekebilir.sarkilarda seks cinsellik seksuel