Susam Sokağı Modası

 

2015 kışında kadınlar Susam Sokağındaki karakterler gibi bol tüylü kıyafetlerle gezeceklermiş.

Geçenlerde sosyal medyada Bülent Ersoy’un kara bir kuş gibi misali fotoğrafını gördüğümde şaka sanmıştım.. Maalesef şaka değilmiş.. Bol tüylü giyinme modası varmış!

Kuklaların, oyuncakların hatta palyaçoların üzerinde gördüğümüz türden bol tüylü kürkler Ralph Lauren, Nina Ricci, Just Cavalli ve Thakoon Addition gibi modacıların imzasıyla ünlü birer kreasyon halini almış.

Tüylü kürkler havalar soğuduğunda sıcacık ve yumuşacık hissettirebilir ama epeyce havaleli ve hantal görünüşlü. Tüylü bir halıya sarınmış da sokağa fırlamış gibi, bence!

Modacılar “Eğer fazla hacimli, cüsseli, kaba ve büyük beden görünmek istemiyorsanız daha az tüylü modellerimiz de var” diyorlar!

Tarih tekerrürden ibarettir, moda da! Gitgide yaratıcılıktan uzaklaşan modacılar “komedi sokakta” diyorlar ve milyonları sürüklemeye devam ediyorlar. Eğer siz de Susam Sokağı modasına uyacaksanız fakat 1970’lerden kalma yürüyen iri bir kuş gibi görünmek istemiyorsanız, kumaşla karışık cinsinden giyinin.. Daha az tüylü görünün! article-0-17914B85000005DC-81_306x642