Online Arkadaşlık Siteleri

Online arkadaş bulmak için açılmış sitelerle dolu Internet! Bunlara çöpçatanlık siteleri de deniyor.. Ne kolay, değil mi? Birisiyle tanış, biraz zaman geçir ve hatta aşk bile hisset. Ama aşk biraz daha derinlikli, biraz daha karmaşıktır.. Bu yazımız özellikle Y kuşağını ilgilendirebilir.. Ama Y kuşağı ile sınırlı değildir!

Online ortamda neler oluyor?

Oyuncular iki dijital cihazın iki ucunda. Kim oldukları belli değil, söyledikleri doğru mu hiç belli değil. Oyun her an değişebilir. Hayatımız teknoloji ile yönetiliyor..

Teknoloji ile online yaşıyoruz. Online hayatlar, eski hayatlardan tamamen değişik. Herşey günlük, anlık ve geçici.

Anlık eğlenceler, sonra dönüp yüzüne bile bakılmayan. Yalan dolu.. Aslında online arkadaşlık tam bir rezillik. Online arkadaş bulmak kadar kolay ve aslında zor iş yok! Arkadaş bulmanın yolları çeşit çeşit online ortamda. Siteler var, app (uygulama) dediğimiz yöntemler var. Aramaya devam!

Herkes bir tık uzakta. İlişkiler camdan dünyada başlıyor, çoğu kez orada devam ediyor ve orada bitiyor. Yüz yüze konuşmak yerine, mesajlaşmak var. Yüz yüze konuşurken anlatmak, anlaşılmak, anlaşmak kolay ama chat ile konuşmak anlık olduğundan ve fazla bir sorumluluk getirmediğinden daha çok tercih ediliyor. Bu sayede her çiçekten bal almak kolaylaşıyor.

Facebook’ta tüm dünyanın gözü önünde evlilik teklifleri bile yapılıyor.

Online arkadaşlık kolay gibi görünüyor ama değil. Birisiyle tanışmak kolay ama medeni durumunu bilmek gerçek hayattakinden daha zor ve hatta imkansız. İlişki istiyorlar ama çoğu kez yatak ilişkisinin ötesine geçmiyor. İletişim problemleri çekiliyor. Birisini beğenmek mümkün ama seçenekler öyle çok ki, acaba daha iyisi var mı sorusu ile insanlar online arkadaşlık sitelerinin müdavimi olmuş durumdalar.

Online sitelerde eş veya arkadaş bulmak isteyenlere uzmanlardan öneriler:

  • Açık açık konuşun! Beklentileri öğrenin. Kısa süreli bir ilişki mi yoksa gerçek bir ilişki mi isteniyor, soruşturun.
  • Gerçek yüzünü gösterdiğinden şüpheniz varsa, uzaklaşın.
  • İyi kalpli, iyi niyetli, doğru, dürüst insan bulmak imkansız değilse bile zor. Bunu aklınızdan çıkarmayın.
  • Eğer kalp kırıklıkları yaşadıysanız, bunları geride bırakmanın ve yeni ilişkilere yönelmenin yollarını arayın. Saplanıp kalmayın. Ama iyi bir ilişkiye başladığınızı düşünüyorsanız sürdürmenin yollarını arayın. Herşeyin daha iyisi var ama eldeki iyi olanı da kaçırma olasılığı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
  • İlişki sürecinde kendinizi yoklayın. Devam ettirmek isteği yoksa içinizde, boşuna zorlamayın.
  • Online sitelerde profil bilgileri çarpıtılmış olabilir. İnsanlar Facebook’ta mutlu görünebilir. Ama gerçek hayatta farklı bir yüzü olabilir. Gerçek hayatta da tanışmanın yollarını arayın. İyi ilişkiler hep “güzel ve yakışıklı” olanın birleşmesiyle olmuyor. Hayat sadece dış görünüş değildir.

Online arkadaşlık siteleri ile bulunan arkadaşlıklar kalıcı olmayabilir. Hazır olun. Hüsran olmayın.online arkadaşlık siteleri

2 thoughts on “Online Arkadaşlık Siteleri”

  1. On-line sitelerden arkadaş edinmek hatta tehlikeli bile olabilir.
    Bence şunları da süşünün ;
    – Bir süre ev telefonunuzu (varsa) ve adresinizi vermeyin.
    – İlk görüşmelerinizde (eğer devam etmeyi düşünüyorsanız) mutlaka bir fotoğrafını çekin (ki sonradan kriminal durumlar olursa yardımcı olur).
    (Yanlızca hüvviyetini görmek yeterli değil, gelişen teknolojiler sayesinde bu konuda sahtekarlıklar kolay).
    – Emin bir arkadaşınız ile de tanıştırsanız iyi olur.
    – (Bilhassa hanımlara tavsiyemdir) Eğer artık yatmaya (sexe) karar verdiyseniz, (cinsel hastalıklar bir yana) yeni teknolojilerle çok kolay (gizlice) videolanacağınızı ve bu videoların bilahare şantafa dönüşebileceğini de düşünmelisiniz. ORTALIKTA HER TÜRLÜ İNSAN VAR maalesef !

  2. Bugünün çok gelişmiş internet ortamında namuslu ve ciddi arkadaşlık kurmak dediğiniz gibi oldukça zor..Bu , sadece insanın içindeki duygu ile eşdeğer bir olay.
    Ben 67 yaşında bir erkeğim.. Yaşım 16-17 iken okuduğum okulda İngiltere kökenli “mektup arkadaşlık” firmasının adresi gelmişti ve ona yazıp forma istedik..Gelen formda ki seçenekli sorulara verdiğim cevapla Almanya ve Belçika’dan 2 kızla mektup arkadaşlığı kurdum..İngilizce dil bilgimi geliştirmek adına çok iyi bir girişim olmuştu.. Her 2 arkadaşla 2-3 yıl kadar mektuplaştık…Yılbaşı ve christmas dönemlerinde, doğum günlerinde onlara buradan klasik hediyeler göndermiştim ve onlardan almıştım…
    Şimdi yakınlarımın çocukları için benzer bir mail arkadaşlığı kurmak üzere zemin aradıysam da bulamadım…
    İnsanların büyüyen dünya coğrafyasında öğrenecek o kadar çok şey var ki…Ancak bir sıçrama tahtasına gerek var..İşte o bir eksiklik..

    Saygılarımla.

Comments are closed.