Mutluluk Kaynağı

Herkes mutluluğun kaynağını arıyor!

Fakat mutluluğu aramak ve kaynağına ulaşmak iki farklı şey! Japon araştırmacılar kaynağa ulaşmış gibi görünüyor! Yapılan bilimsel çalışmanın sonuçlarına göre mutluluk beyinde bir noktada odaklanıyor.

Daha önceki araştırmalar mutluluğu şuur ve benlik bilincine bağlamıştı. En yeni çalışmanın sonuçlarına göre ise, hayattan tatmin olmak ve duygusal mutluluk iki önemli faktör. Psikologlar da bu iki faktörün mutluluk için gerekli olduğunu savunmaktadırlar. Japon araştırmacıların bulguladığı şey, bu iki faktörün beyinde düğümlendiği nokta!

Toplam 51 katılımcının beyni MRI (emar) kullanılarak incelendi. Aynı zamanda her birine hayattan tatmin olmak ve kişisel mutluluk ile ilgili sorular soruldu. Mutlu olduğunu söyleyenlerin beyninde precuneus ismi verilen kısımda yoğun grilik bulgulandı. Yani çok mutlu olanların ve yaşantısında hüzne daha az yer verenlerin precuneus bölgesi ölçüldüğünde daha büyük bir bölgeye yayıldığı anlaşıldı.

Birçok çalışmanın sonuçları maneviyatın beyinde bulunan precuneus bölgesini genişlettiğini ortaya çıkarmıştır. Öyleyse mutluluğun kaynağına ulaşmak için ne yapacağımızı biliyoruz!! Bu çalışma Scientific Reports dergisinde yayınlandı. Bir de unutmayın.. 20 Mart Dünya Mutluluk Günüdür!

mutluluk

 

One thought on “Mutluluk Kaynağı”

  1. TEŞEKKÜRLER,
    DAHA ÖNCEDE ÇOK FAYDALI BİLGİLER VERMİŞTİNİZ BUNUN GİBİ.
    MÜSAADENİZLE ÇOĞALTIP DOSTLARIMA GÖNDERECEĞİM..GÜZEL ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMINI DİLER VE BEKLERİZ ..SAYGILARIMIZLA.
    Nurettin Bozdogan.

Comments are closed.