Arkadaş Bulduran App, AIDS ile de Tanıştırıyor

Telefonundaki arkadaş bulmaya yarayan, çöpçatanlık siteleri, (yani app’ler/ugulamalar) sizi arkadaşla tanıştırmakla kalmıyorHIV(AIDS virüsü) ile de tanıştırıyor!

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan bir raporda Asya’da HIV  taşıyıcılarının sayısında çarpıcı bir artış görüldü. Bunun nedeni arkadaş bulma app’lerine bağlanıyor.

Araştırma 2 yıllık bir süreyi kapsıyor. 10-19 yaş grubunda HIV oranında yüksek artışa dikkat çekiliyor.
Araştırmacılara göre arkadaş bulma app’leri ile tanışarak arkadaş olan gençler tedbirsiz cinsellik yaşıyorlar ve böylece HIV erkekler arasında hızla yayılıyor. Bu çalışmada dikkat çekilen sonuçlardan biri erkek erkeğe yapılan seks nedeniyle artmakta ola HIV oranı.

Mobil arkadaşlık app’leri yerel erkeklerin kolayca bağlantı kurmasına imkan tanıyor. Bu tür app’lerin (uygulamaların) artması, kolay seks anlamına geliyor ve HIV enfeksiyonunun daha hızlı artmasına neden oluyor.

Özellikle Asya’da HIV gizli tutulan bir enfeksiyon. Eşcinsel seks yasak. Gençler yüz kızartıcı bir durum olan HIV testi almaktan ve tedaviden çekiniyorlar. Ve gençler arasında yayılmakta olan HIV app’lerin de yardımıyla süratle yayılmaya devam ediyor. Filipinlerde HIV vakaları geçtiğimiz 4 yılda iki kat arttı. Bangkok’da her 3 genç erkekten biri HIV olma riskine sahip. Araştırmacılar önceki yıllarda HIV (AIDS) vakalarının 2030 itibariyle yok olacağını öngörmekteydiler. Bu varsayım, arkadaş bulmak için kullanılan app’lerin yaygınlaşmasından çok önceydi!

seks app