Zerdeçal ve Alzheimer Bağlantısı

Zerdeçal dediğimiz baharat ile Alzheimer dediğimiz hastalık arasında ne bağlantı olabilir dersiniz?

Bağlantı şu şekilde açıklanabilir: Alzheimer’den uzak durmak için zerdeçal tüketmeye bakın!

Zerdeçalda kürküminoid denen maddeler bulunmaktadır. Ve kürküminoidlerde antioksidan özellikler de bulunmaktadır ki Alzheimer hastalığının önlenmesinde çok gerekli etki yaptıkları bilinmektedir.

Kürküminoid Alzheimer Hastalığını Nasıl Önler?

zerdecal

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki zerdeçalda bulunan kürküminoidler enflamasyonları engelliyor ve okstilenmelere set çekiyor ki bu iki faktörün Alzheimer hastalığına yol açtığı bilinmektedir. Kürküminoidler aynı zamanda beyindeki sinir hücrelerinin parçalanmasını ve yok olmasını da engelliyor.

Uzmanlar zerdeçalın ilaç takviyesi (süpleman) olarak alınmasının yararlı olmadığını dile getiriyorlar. Bunun bir nedeni; ilaç formundaki kürküminoidlerin kan tarafından etkin bir şekilde emilememesi. Günlük diyete baharat olarak eklenecek zerdeçal çok daha kolay emiliyor ve daha fazla yarar sağlıyor.

Yalnız zerdeçal yüksek dozlarda ve uzun süreli kullanıldığında kusmalar, hazımsızlık ve ishal bas gösterebilir. Safra kesesi sorunları olanların zerdeçaldan tamamen uzak durması önerilmektedir. Alzheimer hastalığının önüne geçmek için ayrıca; sağlıklı yemek, düzenli egzersiz, gerçek sosyal bağlantılar ve beyni uyanık tutmak önerilmektedir.

alzheimer, hafiza ve diyet