Son Dakika

Son dakika gündeminden usandım! Bıktık son dakika başlığıyla gelen haberlerden! Her şey tatsız. Son dakika başlığıyla gelen tüm haberler karanlık. Şahsen moralim bozuk.. Belki de yalnız değilim!

Artık herşey küresel. Bölgesel gibi görünse de, herşey küresel. Eskiden komşu ülkeler bölge dahilinde çarpışırdı.. Şimdi bir sorun oluyor, dünyanın dört bir yanı oraya akın ediyor.. Ne için? Parsayı kapmak için! Silah, asker, teçhizat gönderiliyor, istihbarat ivme kazanıyor, uçaklar uçuruluyor, füzeler yollanıyor.. Herkes kapacağı av için harıl harıl algı yönlendiriyor. Sosyal medya dezenformasyonla çalkalanıyor. Aklıselim insanlar dahi neye inanacağını bilemeden akıma kapılarak ileri geri fikir üretiyor, sürüklenip yuvarlanıyor! Tam bir keşmekeş! Tam bir curcuna! Tam bir kaos! Daha beteri var ve biliyoruz ki beterin de beteri var! Belki de daha beteri yola çıkmış durumda! Zihnen hazırlanıyoruz!
Bu söylediklerim küresel ama bir de olan biteni küçük ölçekte düşünmek gerek. Bir ülkenin içinde olanlara indirgeyerek yani.. Büyük ölçek.. Küçük ölçek.. Fark etmez.. Her yerde oynanan benzer oyunlar..  Sağduyu tükenmiş! İnsanlar büyük resme bakamaz, sağduyu kullanamaz olmuş.
Unutmayın ki, bundan birkaç yıl öncesine kadar her 18-20 günde bir kötü bir haber duyardık.. Son zamanlarda o kadar uzun beklemez olduk! Nereye gidiyoruz, bilen  var mı? Nereye sürükleniyoruz?

Siz anladınız beni.. Kötü haberler arttıkça artıyor ve “son dakika” başlığıyla gelirse daha da can sıkıcı ve karamsarlık verici oluyor. Savaş çanları mı çalıyor? Karanlık bir operasyon mı sürdürülüyor? Ava çıkmış kurtların yırtıcılığı mı sergileniyor? Birileri gözdağı mı veriyor? Kan kokusuyla mı işliyor herşey? Bu işin başında ne var? Kim var?

Ve daha da kötüsü, hiç bilmiyoruz ki ‘son dakika‘ yazarak nasıl bir dezenformasyon yayılıyor. Son dakkalarınızdan bıktım! Sanırım yalnız değilim!son dakika haberler