Mavi Göz Hayranıyız

Mavi göz hayranıyız ama yalnız değiliz. Mavi renk tüm dünyada en gözde göz rengi!

Amerika’da gittikçe az görülen bir göz rengidir mavi. Yeşil çok yaygındır ama mavi göz sanıldığı kadar yaygın değildir. Dünya genelinde yüzde 17 gibi küçük bir oranda mavi gözlü insan bulunmaktadır. Hem az bulunması hem de gittikçe azalması nedeniyle belki de en çarpıcı göz rengi mavi olarak bilinir.

Ve yakınlarda yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre dünyada en çekici göz rengi mavi olarak belirlendi. Mavi göz güzellikle özdeşleştirilmektedir. Mavi göz ve kumral saç ise mükemmel bir çift olarak bilinir.

Bu kadar az bulunan mavi göz rengine sahip olmak için beş bin dolar verir miydiniz? Gözünüzün rengini maviye dönüştüreceklerini söyleseler 5 bin dolar vermeye yanaşır mıydınız?

ABD’de bir medikal grup göz rengini değiştirmeyi başardığını iddia ediyor. Lazer teknolojisiyle kahverengi göz rengini maviye dönüştürebildiklerini söylüyorlar. Bu medikal grubun iddiasına göre herkeste aslında mavi göz var ama iristeki pigmentin yoğunluğuna bağlı olarak değişik renklerde görünüyor. Çünkü mavi gözün irisinde pigment yok ve böylece mavi görünüyor. Kahverengi gözün irisinde ise bolca pigment bulunduğundan mavinin görünmesi engelleniyor.

Düşük enerji lazer teknolojisiyle kahverengi gözdeki irisin pigmentini belirli bir sürede sıyırabildiklerini iddia eden medikal grup, sonucun tatmin edici olduğunu söylüyor. İki ya da üç haftada kahverengi gözün maviye dönüştürülebileceğini ve bu çalışmanın hala deneme aşamasında olduğunu da belirtiyorlar.

Takma saçlar, takma kirpikler, takma tırnaklar, uzatma saçlar, ekme kaşlar, botokslu yüzler, doldurma elmacık kemikleri, açılmış ten renkleri, takma lensler derken şimdi de göz renginin kalıcı olarak değiştirilebileceği bir döneme giriyoruz. Herkes mavi gözlü kozmetik harikası mı olacak? Malum mavi göz hayranıyız, mavi göz için herkes ne yapıp edecek ve bir yerlerden bu iş için para mı bulacak? Mavi mavi masmavi.. Gözleri boncuk mavi şeklinde mi gezeceğiz artık?

Ne demiştik? Kahverengi gözler aslında maviymiş de haberimiz yokmuş.. Bir melanin katmanı varmış, onun altına ulaşıldığında kahverengi göz de mavi oluyormuş.. İster misiniz?mavi gözlü olmak ister misiniz?