Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor

Haberler, hava durumu hepsi kar yağışlarının beklendiğini duyuruyor. Bunun üzerine bir de sosyal medyada “kar çığırtkanları” var. Kar sohbeti var her yerde! Dört gözle kar bekliyoruz ama kar bazı coğrafyalara sorunlarla geliyor. Eğer hazırlıklıysak, ne ala keyif!

Kar, zorlukla beraber gelen ikram gibidir. Kar güzelliktir, temizliktir, rahmettir. Kar yenilenmektir.

Bazı coğrafyalar fazla kar yağışı almaz o nedenle kırk yılda bir kar yağacak olsa hayat felce uğrar çünkü karda ne yapacaklarını bilemezler! Okullar kapanır, devlet daireleri kapanır, trafik keşmekeş olur, insanlar günlerce evden çıkamayacaklarını düşünerek yiyecek stoklarlar. Abartmıyorum!

Bazı yerler vardır ki; kış aylarının vazgeçilmez bir gerçeğidir kar! Böyle yerlerde herkes ne yapacağını bilir, hayat devam eder. Ve tabi uzun kış aylarında yerden kalkmayan kar demek çetin yaşam şartları demektir. Zordur aslında karlı yaşam.. Zahmetlidir..

Fatoş’ça: Hayat da tıpkı kar yağışlarının indiği bölgeler gibi. Hazırlıklıysan sorun yok. Zahmetlere katlanmaya kararlıysan, sıkıntı yok. Hazırlıksız bulduysa seni, problemlere hazır ol! Bazı şeyleri önceden görmek ve hazırlıklı olmak mümkün çünkü, herşeye hazır olamasak da..

Bir soru.. Fazla kar almayan bir coğrafyada yaşadığınızı varsayın şimdi.. Ve meteoroloji yoğun kar yağışlarının geleceğini duyuruyor.. Ilıman iklimlerde yoğun kar yağışına hazırlıklı beklenebilir mi sizce?yogun kar yagislari

One thought on “Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor”

  1. Veysi’ce : Baktığımız zaman her ilkokul çağındaki çocuklar için hep ilgi çeken bir konu olmasının yanı sıra, içinde çocukluk barındıran herkesin dört gözle beklediği heyecan verici bir doğa olayı şeklinde tanımlayabiliriz kar’ı neyse sorunuzun cevabına gelmek gerekirse 🙂 Hiçbirimiz hazırlıklı değiliz.Fatoş Hanım bu bloğu yeni keşfettim çok beğendim.emeğinize sağlık.

Comments are closed.