2016 Yılında FOLO Olacağız

2015 yılında FOMO ile tanıştık. 2016’da FOLO ile tanışmaya hazır olun!

FOMO, sosyal medyada olan bitenden habersiz olma korkusu olarak tanımlanabilir.
FOLO ise sosyal medyaya girmeden, online olmadan yaşamak korkusu şeklinde tanımlanabilir.

Öyle görünüyor ki yeni yılda FOLO sınırları test edilecek. Bir kısım kullanıcı online yaşamdan uzaklaşarak daha mutlu olmanın yollarını aramakta. Bu süreçte sanal ortamdan uzak kalmak, sonra tekrar dönmek durumları var.. Kolay değil bu.. Belki her uzaklaşma süresini biraz daha arttırmak şeklinde gerçek hayatta yaşama denemeleri yapacaklar. Bir kısmı başaramayacak ve FOLO semptomları yaşayacak.. Göreceğiz..

Sosyal medyada herşeyi paylaşan devasa bir kitle var. Herşeyi yazan, resimleyen, görüntüleyen bir kitle bu.. Sosyal medya adeta bir “geçerlilik” belgesi gibi kullanılıyor! Küresel kültürel trendler neyi dikte ediyorsa, öyle yaşıyor bu tür kullanıcılar. Tabi bu kültür markaların, marketlerin, pazarlamacıların ve satış için hamle yapmayı bekleyenlerin işine yarıyor. Büyük olasılıkla onlar FOLO istemiyorlardır.. Kesintisiz market istedikleri için, daha çok maddi kar amacı güttükleri için FOLO belki de firmaları ürkütüyordur..

Dünya kültürü, sosyal medya ile şekillendiriliyor.. Bu iyi de olabilir, kötü de.. Zamanla daha açık ve net görebileceğiz. Bakalım gençlik 2016 Yılında FOLO mu olacak, FOMO mu..

folo mu fomo mu