Sağlıklı Sindirim Sistemi

Son günlerde SSS diyoruz.. Yani sağlıklı sindirim sistemi.. Ve diyoruz ki; sağlıklı yaşamı araştıralım, uygulayalım!

Mide ve bağırsaklar mutluysa, sağlıklı olma şansımız artıyor. Bunun için günlük diyetimize katacağımız en önemli gıda elementlerinden biri lifli yiyecekler (fiber içeren gıda maddeleri).

Sağlıklı bir sindirim sisteminde olması gereken bakteriler lifli yiyeceklerden geçiyor. Ne kadar çok lifli yiyecek sindirilirse, kişinin obez olma şansı o kadar azalıyor. Yalnızca obezite değil, tip 2 diyabet ve bazı bağışıklık sistemi (immünal) hastalıklar da önlenmiş oluyor.

Kısacası lifi bol yiyecekler ile sindirim sistemi sağlıklı bakteriyle tanışıyor ve tüm bedene sağlık pompalıyor. Araştırmacılar eski insanların yaşamına ve yedikleri besinlere bakarak diyor ki: Anneniz, büyükanneniz ve büyükannenizin annesi bol lifli bitkiler yiyordu. O nedenle sağlıklı ve hastalıksız bir yaşam sürmüşlerdi. Sağlıklı miğde ve barsaklar, liflerle gelen sağlıklı bakterilerden geçiyor. Öyleyse bol lifli yiyecekler tüketin!

Araştırmacılar bitkilerden gelen lifli ürünleri öneriyor ama hiç unutmamamız gereken bir lifli yiyeceği de hatırlatıyor: yoğurt. Özellikle kahvaltıda yenilecek bir kase yoğurt her bakımdan sağlık faydaları sunuyor. Sağlıklı sindirim sistemi için lifli besinlerden şaşmayalım. Şimdi yoğurt severleri görelim..

sağlıklı yaşamı araştıralım