Eski Dostlar

Tanışmışlıklar diyelim biz buna.. Eski dostlar.. Eski ahbaplar.. Eski arkadaşlar.. Eski tanıdıklar.. Eski ilişkiler.. Eski bağlantılar.. Eski romantizmler.. Eski tanışmışlıklar..

Her şeyin yenisi, dostun eskisi‘ demiş bir düşünür.. Bu söz postmodern yaşantılarımızda hala geçerli olsa gerek..

Eskilerde yaptığımız bağlantılar vardır.. Yüreğimizde yeri olduğu halde, bir süreden sonra hayatımızdan çekip giden. Sonra birden karşımıza çıkıveren. Heyecan veren o eski dostlar..

Karşılaştığımız her insan hayatımıza bir katkı sağlar. Eski dostlar da hayatımıza katkı sağlamış, sonra ayrılmış, büyümemize neden olmuş tanıdıklardır. Bizi büyütüp olgunlaştıran o eski dostlar.. Onlarla interaksiyonumuzun etkisiyle bugünkü duruşu sergilemiyor muyuz sizce? Bize olumlu eki yapan eski tanıdıklar onlar..

Eski dostların yeniden hayatımıza gelmesi ne de güzeldir. Onları misafir edelim derim.. Buyur edelim yeniden. Hediyedir onlar..

Özellikle günümüzde, çok fazla insan tanıyoruz.. Bunların hepsini yüz yüze tanımıyoruz elbet. Online ortamdan bildiğimiz yüzlerce, binlerce kişi var. Bazıları pozitif enerji ile geliyor ve o eski pozitif enerjiyi yine ve yeniden hissetmek istiyoruz.

Kader eski arkadaşla yeniden karşılaştırmışsa, bunda bir hayır vardır. Eski bağlantıya, yeni bir nefes vermeyi fısıldıyor belki de hayat kulağımıza. Eski bağlantılar hiç çözülmemiş problemlerin çözülmesi için bir fırsat bile olabilir. Ve hayatımızın geri kalan kısmına soru işaretsiz devam etmek için bir imkan.. Kanımca yeniden buyur etmeli ve beslemeli o eski dostluğu.

Eski bir arkadaş, dost, romantik bağlantı veya her ne ise.. Oların hayatımızda yeniden görünmeleri bir şans değil! Yeniden görünmeleri bir işarettir. Bir haberci belki de. Hayatımıza yenilenmiş bir bağlantı onlar. Beklenmedik bir hediye. Eski dostlarin değerini bilmek gerek..

eski dostlar