FOMO ile Yaşanmaz!

FOMO (yani sosyal medyada gelişmeleri kaçırma korkusu) olmuş bir gence nasıl yardım edilir? O genç yardıma gereksinim duyar çünkü FOMO ile yaşanmaz!

FOMO hisseden birisi ki bu genç de olabilir yetişkin de, fazlasıyla endişelidir. Kafasındaki tek düşünce sosyal medyada olan bitendir. Ve orada kaçırdıklarıdır. Etraftakilerin en yeni güncelleme ile ilgili konuşmaları, dün akşamki eğlenceli parti, komşunun çıktığı dünya turu, ofistekilerden birinin iş değiştirmesi, başkasının yeni residansı.. Bu liste uzar gider. Ve FOMO nedeniyle endişeli hisseden insan, sosyal ortamda kaçırdıklarını düşündükçe depresyona girer!

Üzgünüz ama sosyal medyada olanı biteni kaçırsan ne, kaçırmasan ne?

FOMO’lu birine nasıl yardım edebiliriz?

  • Konuşalım! Sorular soralım! FOMO olan şahsı konuşmaya sevk edelim. Hayatında tam olarak neler olup bittiğini tahmin etmek yerine, konuşarak bulgulayalım.
  • UNUTMA! Sosyal medya tam bir gösteriş ortamı. Olmamış şeyler teatral bir şekilde sunuluyor. Kimsenin hayatı mükemmel değil ama fotoğraflara, videolara, selfielere ve uydurulan herşeye inanıyoruz! Tiyatronun içinde tiyatro olduğunu görmezden geliyoruz! Sanıyoruz ki sosyal medyada herkeste “mutlu, mükemmel, harika” yaşantılar mevcut! Ne büyük gaf!
  • Sakın ola hayatınızı kimseyle kıyaslamayın! Kendi amacınıza, hedeflerinize ve kendi yaşamınıza kenetlenin!

Eğer FOMO atağı gelirse, ki FOMO sıkça atak yapar o durumda ne yapmalı?

  • Kendi hayatınızla ilgili negatif düşünceleri bir kenara bırakın. Hayatta olduğunuz için, nefes aldığınız için, sahip olduğunuz her türlü güzellik için şükredin!
  • Anı yaşayın! Diğerlerinin gösteriş olsun diye paylaştığı hayatla saplantılı hale gelmeyin!

Yukarıda belirttik! Hiç bir hayat mükemmel değil! Sosyal medyada takip ettiklerinizin “yapay” hayatlarını düşündükçe, kendinizinki ild kıyasladıkça endişe ve depresyon sizi hasta ediyorDeğer mi?

fomo oldum yetisin a dostlar!

One thought on “FOMO ile Yaşanmaz!”

  1. Ay bide bu FOMO mu varmış? Daha neler duyacağız kim bilir. İnsanlar çıldırmış olmalı, Allah aklımızı korusun.

Comments are closed.