Mars’tan Gelen Selfie

Müjde insanlık! Müjde Mars’tan bir selfie geldi!

NASA tarafından yürütülen Mars Bilim Laboratuarı Projesi Curiosity isimli rover’i kullanarak Mars yüzeyinde derinlemesine tetkik yapıyor. Curiosity (yani Mars’ta görevli robot) selfie çekip gönderdi.

Robotun (rover’in) kolunun ucunda bir fotoğraf makinesi var ve bu yolla öz çekim yapabiliyor.  Bilimciler Mars yüzeyi hakkında epey bilgiye sahipler. Ama bu yeterli değil.. Durup dinlenmeden yeni bilgiler toplanıyor. Örneğin rover tarafından gönderilen selfie’nin “Pahrump Hills” bölgesinden gönderildiği biliniyor. Mars yüzeyi hakkında tahmin edilenden daha çok bilgiye sahip NASA!

Mars’tan selfie gönderen rover Curiosity yaklaşık 5 aydır orada harıl harıl çalışıyor. Mars yüzeyinden inanılmaz detaylı bilgi topluyor. Bilgilerin bir kısmını kendisi tetkik ediyor, diğer bölümleri dünyada en ince ayrıntısına kadar inceleniyor. Robot belirli bölgeleri defalarca gidip gelerek tüm ayrıntısıyla tespit ediyor, kimyasal yapısı ve oluşum hakkında veri tabanı oluşturuyor. Bunların sonunda nereden Mars toprağı alacağına karar vererek örnekleri biriktiyor.

Fatoş’ça:
Mars’taki toprak toplama işlemini hemen sonuçlandırsak keşke.. Hemen anlayabilsek oralarda yaşayabilir miymişiz.. Aferim bize insanlık! Dünyayı altından ateşe verdik! Tam bir kaos oluşturduk. Şimdi kaçacak yer arıyoruz.

Soru:

Acaba Mars’ta hayat var mı, yaşayacak? Toprak var mı, basacak? Su var mı, içecek? Hava var mı, soluyacak? Kimler gidebilir oraya? Kimler yaşayabilir orada? Dünyada hayat kalmadı ya hani!!! Bari Mars’a kaçalım. Kurtulalım!!! Sahi Curiosity robotçum.. Bize Mars’tan bi selfie göndersen de şöyle biraz daha ısınsak o gezegene.. Malum bitirdik dünyayı! Oralardan gelen selfie ile avunalım..

curiosity mars'tan selfie yolladi