Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat

Facebook, Twitter, Instagram kolay.. Snapchat öğrenilmeli. Bilmeyenlere öğretilmeli. Neden? Çünkü Snapchat’te değilseniz günlük hayatla ilgili yenilikleri kaçırma ihtimaliniz var.. Politikacılar bile Snapchat’e taşındı! Herkes oraya gidiyor! Oraya gitmek için ille de gizli saklı paylaşımlarda bulunmak gerekmiyor.. Gidişat Snapchat tarafına!

  • Facebook kullananlar hayatlarıyla ilgili güncellemeleri yansıyorlar.. Sıkıcı!
  • Twitter kullananlar haber almak ve haber vermek istiyorlar. Yeni şeyler öğrenmek hala sevimli!!
  • Instagram kullananlar insanları hasede boğmak istiyorlar. Tam depresyon! Tam sosyal medya mutsuzluğu!
  • Snapchat kullananlar hikaye anlatma çabasındalar. O anı yansıtan, çoğunca gülünç, kulisin gerisinden görseller ve ilginç güncellemeler paylaşıyorlar. Cool!

Yazın kızkardeşim kızından ve oğlunda Snapchat öğreniyordu. Ben pek ilgilenmemiştim. Ama sonra Hillary Clinton Snapchat’e girdikten sonra ben de açtım bir hesap.. Unutmayın:

  • Snaps denilen paylaşımlar kendi kendini imha eden fotoğraflar veya videolardır. Yaklaşık 10 dakika içinde “Görevimiz Tehlike” misali yok olurlar. Bu tür snaps’ler tek bir kişiye gönderilebileceği gibi, gruba da yollanabilir. Gizli saklı snaps’ler bu şekilde gönderilebilir. Gönderilen ve gelen snaps, anasayfanın sol tarafında görülebilir.
  • Story olayı herkesin görmesi için oluşturulmuş paylaşımlardır ve 24 saat boyunca imha edilmezler. Arkadaşlara ait paylaşımlar, resimler, videolar, hikayeler story kısmında kalır ve çabucak yok olmazlar.
  • Chat ise bire-bir konuşmayı içerir. Chat ile konuşurken Snapchat’te kalmak şart çünkü ayrıldığınız anda geri döndüğünüzde o chat yok olmuş olur. Chat’ler de tıpkı snaps’ler gibi ekranın solunda bulunur.

Snapchat öyle cool ki herkesin bir kodu var.. Bu kod olayı da şimdiye kadar hiç bir sosyal medyada görülmemiş birşey! Evet.. Snapchat çok hoş.. Çok cool.. Çok hip.. Çok şeker.. Ama itiraf edeyim, ben yeterince iyi kullananlardan değilim..

Facebook, Twitter, Instagram.. Bunlar hep kolay.. Zor olan Snapchat.. Nedir sizin Snapchat kodunuz?

snapchat