Şükürler Olsun

Her an şükretmekten yanayım. Şükürler olsun!

Sanıyorum yaşlanma belirtileri ama artık eminim ki insanın şükretmesi için yaşlanmayı beklemesi gerekmez. Son zamanlarda arkadaşlarım maneviyatımın daha da yoğunlaştığını söylüyorlar. Bence de.. Ve bu halimden çok memnunum. Bu konudaki genel düşüncelerimi de yazarak paylaşmak istedim..

Birbirimize daha çok teşekkür etmekten, Allah’a bol bol şükretmekten yanayım. Fakat şükrederken ille de istediğimiz birşeyin olması gerekmez. O istenen şey olmadan önce de şükredilebilir!

Varlık, sağlık, doğuştan gelen zenginlikler nedeniyle şükretmek kolaydır. Asıl zor olan nefes aldığımız her an için şükredebilmektir. Durum ne olursa olsun şükretmek gerek..

Herşey yolunda giderken şükretmek kolay ama zorluklar için şükretmek çoğu kez aklımıza bile gelmez. Hayat iniş ve çıkışlarla yüklü. Kimin başına ne geleceğini hiç birimiz bilmiyoruz ve herkes kendi bireysel deneyimleriyle olgunlaşıyor.

  • Dünya ile ilgili şeyler olumlu ve olumsuz şeklinde birbirini takip ediyor.
  • Dünya mutlu ediyor, mutsuzlaştırıyor.
  • Dünya yaşamında iyi şeyler de uzun ömürlü olmuyor, kötü şeylerde.. Her şey geçici..
  • Dünya bir bakmışız büyümüş, bir de bakıyoruz daralmış, içine sığamaz olmuşuz.
  • Dünya veriyor, ve sonra hemen alıyor.
  • Dünya gel git gibi.. Medcezir gibi. Bir iyi davranıyor bizlere, bir de kötü!

Sadece iyi şeyler olurken şükretmek gerçek şükür değildir. Hiç birimiz kaderin oyunlarından, değişimlerden, beklenmedik olaylardan muaf değiliz. Her an herşey olabilir! Para, iş, sevdikleirmiz herşey elimizden gidebilir. Bazen de kayıplardan sonra şükretmeye yöneliriz. Böyle durumlarda insanın dünya gözü gitgide kapanır, daha sürekli olan öteki dünya ile ilgili düşünceler ve ibadet artmaya başlar. Kiminde korkunç bir hastalıktan sonra şükür çoğalır. Bazen ölümden dönülen kazalar yaklaştırır insanları şükretmeye. .

sukur
Etrafınızdaki arkadaşlarınız ilhamlı, hevesli ve şükür dolu olsun!

Fakat şükretmek için ille de kötü birşey olmasını beklemek niye? Aldığımız her nefes şükür gerektirmiyor mu? Şükür ile anı yaşıyoruz. Şükür ile hayatta olduğumuzun bilincine varıyoruz. Şükür ile insan olduğumuzun ayırdında oluyoruz. Şükretmeye başlayanlar ruhlarını uyandırıyorlar ve daha uyanık yaşıyorlar. Ruhu uyanan insan şükredecek çok şey olduğunu görerek mutlanıyor.. Şükürler olsun!