Neden Limonlu Su İçmeliyiz?

 

Son zamanlarda diyetisyenlerin limonlu su önerdiğini duymuşsunuzdur. Peki neden?

Sabah kahvaltıdan önce limonlu su neden iyidir?

Diyetisyenler sabah uyandığımızda, vücudumuzun tam olarak uyanmadığını söylüyorlar. Kalkar kalkmaz, kahvaltıdan önce vücudu yeni güne hazır etmek için enerji gerektiğini belirtiyorlar. Bir bardak suya sıkılmış limon suyunun vücudun tüm organlarını uyandırma kapasitesinde olduğunu bildiren uzmanlar bu sayede detoks yapılabileceğini de ekliyorlar. Tüm bunların ardından beyin uyarılmış, uyandırılmış ve güne hazır hale getirilmiş oluyor.

Bir bardak limonlu su bağışıklık sistemine güç veriyor

Limonda C vitamini bulunur. C vitamini virüs ve bakterilere karşı koruyucudur. Tüm bu nedenlerden dolayı bir bardak limonlu su immünal sistemi güçlendirici özelliğe sahiptir.

Limonlu su cildin sağlıklı görünmesine neden olur.

Limonlu su nemlendirici özelliğe sahiptir. Bu nedenle canlılık ve parlaklık verir. C vitamini sivilcelerin oluşumunu da engeller. Limonlu su mideyi de detoks ederek arındırır ve cildin yenilenmiş görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Limonlu su kilo vermeye yardım eder

Vücutta toplanan fazla sular limon sayesinde atılır. Özellikle sabah erkenden içilen limonlu su metabolizmayı hızlandırıyor ve kilo kaybına yardım ediyor.

Limonlu su kanser-savar olarak biliniyor

Kanser ve diğer onkolojik hastalıklar vücutta asit oranının aniden yükselmesiyle bağlantılı olarak biliniyor. Limonlu su alkali özellikler barındırdığından asidi dengeliyor. O nedenle mide asidi sorunu olanlara, mide yanması ve ekşimesi durumlarında limonlu su öneriliyor.

,limonlu su