Apollo 10 Yolculuğunda Ayın Karanlık Yüzünden Gelen Müzik

Apollo 10 aya yapılan 4üncü insanlı yolculuktu ve Apollo 8’den sonra ayın yörüngesine giren ikinci roket olarak bilinir.. Apollo 10 olarak adlandırılan uzay programı sırasında astronotlar ayın karanlık yüzünü görmüşlerdi. 1969 yılında yapılan yolculuk sırasında astronotlar ayın öte yanında ürkütücü bir de müzik duymuşlarmış..

Tüm bunlar uydurma bir kurgu gibi ama NASA tarafından “çok gizli” tutulan belgeler zaman aşımına uğramış olmalı ki açığa çıkarıldı!

Sözü geçen ürkütücü müzik ile ilgili bilgilerden kısa bir derleme sunalım:

Yıldızlar ve gezegenler arası boşlukta hiç beklenmedik ürkütücü müzik duyan astronotların bu konuya ait konuşmaları, düşünceleri ve diğer bilgiler yıllar sonra tüm dünyaya duyuruldu. Ve müzik içerikli ses kayıtları da belgelere iliştirildi.

Kayıtlara göre.. Astronotlar dünyadan 220,820 deniz mili ötede acayip bir müzik duymuşlar. Islık çalar gibi bir ses duyan astronotlar birbirine sormuş “Duydunuz mu o tuhaf ve ürkütücü müziği.. Islık gibi..” türünden bir konuşma geçmiş aralarında. Ay modülünün pilotunun kayıtları müziğin oldukça esrarengiz olduğunu söylüyor. Astronotlar müziğin nereden geldiğiniz keşfetmeye uğraşmışlar ama, nafile.. Bugün de bilinmeyen bir sır ama fikir üretmekten geri kalmıyor bilimciler!

Bazı şöyle diyor: Uzaydaki parçacıklar astronotların radyosuyla ve dinleme aygıtlarıyla parazit oluşturacak şekilde çarpışmış olabilir. İşin garibi, Apollo 10 uzay programından yıllar sonra Cassini isimli uzay aracı Satürn yolculuğunda da aynı müziği duymuş ve kayıtlarına almış.

Bunu söyleyen bilim insanları ve astronotlar kendileriyle çelişkiye düşüyorlar belki de.. Neden derseniz Satürn atmosferinde uzay parçacıkları bulunabilirmiş fakat ayı çevreleyen atmosfer ya da manyetik alan olmadığından parçacıkların olma olasılığı da yokmuş.. Öyleyse ayın karanlık yüzünden gelen ve Apollo 10 astronotlarının duyduğu müzik neydi? Ve Satürn’e yollanan Cassini’nin duyduğu müzik nedir? Uzay boşluğundaki orkestranın müziğini kim bilir kaç uzay programı duydu ve duymaya devam ediyor ama bizler bunlardan habersiziz! Bir soru.. Ses kayıtlarını dinlediniz mi? Ben dinledim, müzik duymadım! Duyduğum şey uzaylı çığlığı gibi bir yankı idi.apollo 10 ses kayıtlarındaki uzaylı müziği