CIA Direktörü John Brennan Radyodaydı

Eski bir yazı.. 2016 yılından kalma.. Sabah arabada radyo keyfi.. Bu kez radyoda CIA direktörü John Brennan var..

Röportaj yapan muhabir CIA direktörünün biraz aksayarak yürüdüğünü farkediyor.. Sonra anlıyor ki, geçen ayın kar fırtınası sırasında evininin önündeki karı kürümüş ve biraz tutulmuş beli.. Yani anlıyoruz ki koskoca CIA direktörü bile evinin önündeki karı kendisi kürüyor.

Radyodaki röportaj çok keyifliydi. Bu konuşmadan birkaç şey aktarırsam sizin de hoşunuza gidebilir..

Röportaj uzundu ve bence en çarpıcı kısmı FBI ile Apple arasındaki iPhone anlaşmazlığı. ABD’nin Kaliforniya eyaletinin San Bernardino şehrindeki silahlı tarama sırasında teröristlerden birinin telefonundaki bilgilere ulaşamayan FBI, Apple şirketinden şifrenin kırılmasını istemişti. Ancak Apple bu konuda FBI ile ortak düşünmediği için haftalardır konu üzerinde birçok yorum yapıldı hatta gergin anlar oldu.

CIA direktörü John Brennan da bu konu üzerine şunları söyledi:

Bankada kasanız var diyelim. Ama kasalar teröristler ve suçlular tarafından ele geçirilmiş, hükümet yetkilileri ve güvenlik yaklaşamıyor.. Bu durum, kasa sahibi olarak, hoşunuza gider mi? Elektronik iletişim konusu da buna benzer. Hukuk, mahkeme, kanunlar ve hükümetin bu konuda söyleyecek şeyleri vardır. Ve ortak bir cevap için uğraşılmalıdır.

Bu noktada röportajı yapan gazeteci şu soruyu sordu:

Yani bu durumda FBI, Apple firmasını “şifreyi kırmak üzere” zorlamalıdır.. Onu mu demek istiyorsunuz?

Brennan şöyle dedi:

FBI telefonda ne olup olmadığını anlamak istiyor ve bu da, görev ve sorumlulukları düşünüldüğünde, FBI yetkilileri için oldukça normal bir istek.

Ben radyoda CIA direktörünü dinlemekten çok keyif aldım. Sonuçta hergün gördüğümüz, duyduğumuz bir kişilik değil kendisi.. Sizinle de paylaştım.. Neden derseniz.. Casus, ajan, curnalci, ispiyoncu, hafiye, dedektif filmleri sevenlere, hayal gücü yüksek olanlara, polisiye janr seven okurlara düşünce gıdası, damak tadı olsun diye..

fbi cia apple iphone