Mutlu olduk diyelim.. Ne olacak?

Mutlu olunca, n’oluyo?‘ gibi bir soru oldu bu.. Sahi mutlu olduk diyelim.. Varsaylım ki mutluyuz.. Ne olacak?

  • Pozitif Görüş ve Pozitif Yaklaşım
    Bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri belki de bu.. Pozitif düşün, pozitif olsun beklentilerin, vs… Mutluysak pozitif görüş ve yaklaşım sahibi oluruz, bu da pozitif düşünceye ve pozitif oluşumlara olanak tanır.
  • Aranan Kişi
    Suratsız insanlardan uzaklaşırız. Mutlu ve pozitif insanlara yaklaşırız ki onların enerjisi bize de yansısın. Öyleyse mutlu insan hep aranan insandır.. Yani mutlu şahıs popülerdir.. Kişinin etrafındaki arkadaş sayısının artmasını sağlar.. Sosyal yaşamın renklenmesine fırsat verir.
  • Başarılı İş Yaşamı
    Mutlu insanın iş ortamında daha başarılı olduğunu biliyor muydunuz?
  • Hayattan Tat Almak
    Yeryüzünden geçerken en çok uğraştığımız şey hayattan tat almak, tatmin olmak. Mutlu insanın beyin hormonları yaşamaktan daha çok zevk almakta olduğunu hatırlatır. Minik şeyler bile daha anlamlı olmaya başlar. Anı yaşar kişi, daha çok tat alır.
  • Daha Genç Hissetmek
    Mutlu insan hem daha genç hisseder, hem de daha genç görünür. Bunun bir nedeni mutlu insanın daha hareketli olmasıdır.. Dışarlarda, açık havada, sokaklarda bulunmak ister. Aktif bir yaşam sürmek çabasındadır ve boşa zaman geçirmek istemez.. Sonuçta hayat çok kısa!
  • Üretken
    Mutlu insan üretkendir. Sürekli meşgul kalır ve çalışmaları verimli sonuçlar doğurur. Üretken olurken hem zamanını ve hem de parasını manalı şekilde harcamayı bilir.
  • Daha İyi Bir Aile Yaşamı
    Mutlu insanın aile yaşamı iyidir. Hem kendisini hem de aile fertlerini canlı ve pozitif tutmayı, dolayısıyla ümit vermeyi becerir. Tüm bunlar mutluluk ve pozitif sonuçlar şeklinde aileye geri döner.
  • Sağlıklı Ruh ve Akıl
    Mutlu insan unutmak istediklerini kolayca unutur, hatırlamak istediklerini hafızasında tutar. Geçmişimizde herşey güllük gülistanlık değil elbet, ama mutlu insan için kötü mazi yoktur. O anda yaşamayı bilir. Mutlu insan geleceği mutlu yaşamak amacındadır, bu yüzden için geçmişin arızalarını zihninde temizlemeyi becerir.
  • Israrla Başarma Duygusu
    Mutlu insan “hayır” cevabına güler geçer. O cevabı “evet” yapana kadar bıkmadan usanmadan yöntemler arar. Mutlu insanda optimizm mevcuttur. İşin peşini bırakmaz hiç!
  • İlham Kaynağı
    Mutlu insan diğerlerine ilham verir. Günümüzde en çok ihtiyacımız olan şey belki de motivasyon. Motive olmak için önce birilerinden birşeyler duymamız ve harekete geçmemiz gerek. Sonra iç ateşimizi kendimiz yanık tutabiliriz. Ama o ilk motivasyon için etrafımızda mutlu insanlar gerek ki; duyalım, görelim, öğrenelim ve kendimiz için harekete geçelim.
  • Sabır
    Mutlu insan sabırlıdır. Çabuk öfkelenmez. Çabuk kızmaz. Çabuk bırakmaz. Beklemeyi ve bu süreçte yaşanabilecek negatif durumları alt etmeyi bilir.
  • Yardım Etmek
    Mutlu insan muhtaçları daha kolay görür. Görmekle kalmaz gerektiğinde yardım eli uzatır. Mutlu insanları çoğunca gönüllü aktivitelere katıldığına şahit olmadınız mı hiç?
  • Şükür
    Mutlu insan sık sık şükreder. Şükreden insan olumlu düşünür. Düşünceleri hareketlerine yansır. Herşey daha olası görünür. Çoğu şey daha olası hale gelir.

Mutlu bir insan iseniz; lütfen mutluluk, iyimserlik, olumluluk ve optimizm gibi düşüncelerin tohumlarını yayın etrafa. Size dokunarak mutlu olmak isteyen öyle çok kişi var ki! Bulaştırın mutluluğunuzu oraya buraya! Hayattan tat almak isteyen insanlar iseniz; mutlu gördüğünüz insanlara dudak bükerek bakmayın! Daha dikkatli bakın ki mutluluğun formülünden kopya çekin!

Bir de dilek dileyelim.. Öyle mutlu olun ki “Mutlu Olduk diyelim.. Öyle mutlu olalım ki.. Ne olacak?” türünden bir soru sormaya gerek bile kalmasın! Yaşansın mutluluk.. Görünsün gözlere, nemene bir şeymiş mutluluk!mutluluk