Çekicilik Analizi

Çekicilik analizi de yapılabilir.. Neden olmasın? Veri olduktan sonra her şeyin araştırması yapılabilir.

Yaş ortalaması 39 olan, toplam 169 erkeğin katıldığı bir çalışmada çekicilik ve çekiciliğin algılanması konuları incelendi. Katılımcılara değişik kadın yüzlerinin yer aldığı fotoğraflar gösterildi ve hangisinin daha cazibeli olduğu soruldu.

Sonuçlar değerlendirildiğinde “düz ve sade” görünümlü yüzler daha çok ilgi topladı.

Araştırmacılar bunu şu şekilde açıkladı: İnsan beyni anlaşılması kolay şeylere yönelir. Kolay, çabuk işlemden geçirilebilir, düz ve sade şeylere doğru yönelmeye programlanmıştır. Bu durum sadece karşıdaki insanın yüzü ile sınırlı değildir. İnsan beyni baktığı her şeyde kolay anlaşılırlık beklemektedir.

Bu incelemede kadın yüzlerine bakan erkeklere dönecek olursak.. Kesinlikle “makyajsız” kadın istedikleri anlamı çıkarılmamalı. Makyaj olabilir ama sade makyaj, hafif makyaj, öyle “surata sıvanmış gibi” makyaj değil!

Ve araştırmacılar ekliyor: Ağır olmadıktan sonra, dudakları, yanakları ve gözleri ortaya çıkaracak makyaj “düz ve sade” tanımına uyabilir..

Aşırı makyajla çekici olduğunuzu sanıyorsanız ve karşı cinse çekici görünüp görünmediğinizi merak ediyorsanız bu analizin özetini yeniden okuyun!makyaj