Dünya Tükendi, Mars Hazır mı?

Dünyayı tükettik!! i, belki 1000 yıl daha ömrü kaldı.. Peki sonra? Bakalım Mars hazır mı? Orayı da tüketmek için ne bekliyoruz? Ya da diğer dünyalar, gezegenler, uydular, yıldızlar ne durumda? Ne varsa hepsini bitirmeye hazırız..

Dünyada neler olmuyor ki? Buzullar eriyor, ormanlar yok oluyor, ısı değişiklikleriyle mevsimler birbirine karışıyor, hayvanların soyu tükeniyor, sular yükseliyor, arılar yok oluyor, sular ve yiyecek maddeleri birer birer ve hızla yok oluyor, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, hastalıklar.. Ve ötesi.. Üzgünüm! Berbat bir tablo çizdim!

Bu süreçte ülkeler kendi başlarına ya da bir araya gelerek planlar yapıyorlar.. Kim ne kadar azaltabilir karbon emisyonunu.. Dünya Günü kutlanıyor. Su günü kutlanıyor.. Yiyecek günü kutlanıyor.. Dünya tükeniyor, su boşa harcanıyor, yiyecekler israf ediliyor. Bir yandan Mars misyonuna diktik gözümüzü.. Mars insan kullanımına hazır mı? Orada hava var mı, su var mı, yiyecek var mı? En kısa zamanda gidebilr miyiz, mümkünse? Ve unutmadan.. 21 Mart Dünya Ormancılık Günüdür.. Ağaçları koruyalım.22 nisan dunya gunu