Hayallerin Gerçekleşmesi İçin

“Hayallerin gerçekleşmesi için tarif” başlıklı bir yazıyı hızlıca okuduktan sonra ertesi gün yeniden okudum.. Sonra yeniden.. Sonra uygulamaya geçirdim.. Mutlandım.. Sonra sizinle paylaşmak istedim…

Hayallerin gerçekleşmesi için her gün yapılması gerekenler maddeler halinde sıralanmıştır:

İyimser olmak
Hergün akıldan geçen binlerce negatif düşünceyi uzaklaştırmak gerek. Olumsuz düşünceleri hayatından uzaklaştırdıktan sonra olumlu düşüncelere odaklanmak gerek. Beyin ilginç bir organdır. Mutlu olmadığımız zamanlarda mutluymuş gibi yaptığımızda, kolayca aldanır. “Mış gibi” yapmak, beyni mutlu olduğumuza inandırır. Öyleyse hayata karşı pozitif bir yaklaşımla işe başlayalım! Önce karamsar insanlardan uzaklaşmak gerek. Maneviyata yönelmek ya da meditasyon da olumlu düşünceleri kırbaçlar. Huzur ve iyi niyet için kötümserlikten iyimserliğe yaklaşmak şart!

Minik hedefler belirlemek
Hergün yapılacak küçük hedefler belirlemek ve bunun için uğraşmak gerek. İlgi dağıtacak çok şey olduğundan, bu hedeflere kilitlenmek ve konsantrasyonu kaybetmemek gerek. Örneğin, ünlü bir yazar olmak isteyen kişi hergün birkaç saat okumak, dilbilgisi ve imla öğrenmek ve yazma pratikleri yapmak durumundadır. Çünkü oturduğumuz yerde iyi bir yazar olamayız. İyi bir ney ustası olmak isteyen kişi hergün pratik yapmak zorundadır. Hergün yeni parçalar, melodiler öğrenmeli, kendinden de birşeyler eklemelidir. Hergün yapılan alıştırmalarla mükemmeleşmek mümkündür.

Pes etmemek
Hedefler belli olsa da bazen zorluklar yaşanır. Bazen hedefleri şaşırmak da olasıdır. İlgi dağıtacak şeylerden en birincisi dijital yaşantılarımızdır. Telefonlar, bilgisayarlar, tabletler, sanal gerçeklik edevatları, video oyunları ve niceleri.. Gün boyu hedeflere ulaşmak isteyenler, sosyal medyadan ve yoğun dijital yaşamdan da belirli sürelerle uzaklaşmalıdır.

Kendini ödüllendirmek
Gün boyunca belirlenen hedeflere ulaştığınızda kendinizi ödüllendirin..” diyor kişisel gelişim uzmanları. Örneğin belirli sayfa sayısını okuduktan sonra bir kahve molası, dondurma molası, çikolata molası gibi.. Ya da arkadaşlarla parkta yürüyüş gibi..

Düzenli uyku uyumak
Geçen gün kitapçıda bir kitap gördüm. Kitabın başlığı “Teker taker hepinizi düzenli uyku ile iyileştireceğim!” şeklindeydi. Kitabı karıştırdım ve yazarın iddiasına göre uykusuzluk nedeniyle hastalıklı toplumlar oluşmaktaymış. Gerçekten de günümüzde uykusuzluk endişeli boyutlardadır. O nedenle düzenli uyku zihinsel ve bedensel sağlık için çok önemlidir. Hergün belirli saatlerde uykuya gitmek ve hatta mümkünse erken uyanmak sağlık ve mutluluk asılar.

Hazırlıklı olmak
Hedeflere ulaşmak için hergün uğraşmak gerekir. Bu demektir ki; dijital hayat, sosyal hayat, ve hayatın diğer yanları sekteye uğrayabilir. Örneğin erken kalkarak hedeflerin bazılarını gerçekleştirdikten sonra işe gitmek gibi.. Ya da öğlen tatilinin kolay ve çabuk yemek yedikten sonra bir kısmını hedefleri gerçekleştirmek için kullanmak gibi.. Ya da davet edilen her toplantıya gitmemek gibi.. Hedeflere ulaşmak için uğraşmaya hazır olmak.

Yeterince çaba harcamak
Hedeflere ulaşmak için çok çaba harcamak gerek. Yapılabilecek şeylerin en iyisini yapmak geek. Fakat her çaba her zaman sonuç vermez, bunu da unutmamak gerek.. Tüm uğraşılara rağmen hedefe ulaşamamak da olasıdır. Aman ha kendimize olan inancımızı yitirmeyelim. Hayallerin gerçekleşmesi için günlük yapılması gereken maddeleri yeniden hatırlayalım ve yeniden deneyelim!

Bu çağda hayallerin gerçekleşmesi için yapılacakları şu birkaç cümlede toparlamak mümkünmüş..

Önsezi geliştirmek •Kontrollü hedefler koymak •Yeni fikirlere açık olmak •Aklını kullanmak •Çevre yapmak •Pozitif olmak..

Hayal et, planla, harekete geç, hayallerine ulaş..

önce hayal et