Bedava Arazi

Meraklısına duyurulur! Bazı ülkeler bedava arazi dağıtıyor..

Rusya devlet başkanı Putin 2 Mayısta bir anlaşma imzaladı ve 1 hektar alanı Rus vatandaşlarına vermeye hazır olduğunu söyledi. Yalnız bedava arsaya talip olan Rusların yapması gereken şey; verilen arsaya yerleşmeleri. Çünkü adı geçen arazilerde yaşayanların sayısı oldukça az.. Bu alanlar Rusyanın en doğusu, Kuzey kutup bölgesi, Siberya ve Japonya’ya yakın kıyı bölgeleri.

Bedava arsa vermeyi planlayan yalnızca Rusya değil! Kanada ve Amerika da bedava arsa dağıtmaya hazırlanıyor! Bu bilgiler 23 Mayıs 2016 tarihli Time dergisinden alınmıştır:

1. Marquette, Kansas: Burası düzlük bir kasaba. Bu küçük kasabadan bedava yer edinmek isteyenlerin yerleşmeleri, oradaki topluma katılmaları ve ekonomiye katkıda bulunmaları gerekiyor. Sadece Amerikan vatandaşlarına açık olan bu teklifin tek şartı orada yaşamayı kabul etmek.
2. Pitcairn Adaları: Güney Pasifikte buluna İngiliz adalarında yaşayanların toplam sayı 50 kişiyi geçmiyor. Bu nedenle oralara yeni kan taşımak amaçlanıyor. Ve işin güzel yanı bu teklif tüm dünya vatandaşlarına açık! Oraya taşınamaya hazırlananlar ormanlık alanlardan, bahçelik yerlerden ya da yerleşim merkezlerine yakın yerlerden arsa talep edebilir.
3.Yukon, Kanada: Yukon Ziraat Programı, bu kutupsal bölgeye yerleşerek tarımcılık yapmak isteyen tüm cesur yüreklere toprak vermeyi vaat ediyor. Bu teklif 19+ tüm Kanada vatandaşlarına açık.
4. Loup City, Nebrasca: Bu şehirde yaşayanların sayısı yaklaşık 1,000 kişi. Ve yerel hükümet bölgeye hareketlilik kazandırmak için bedava arsa vermeye hazırlanıyor. Tek şart orada 100 metre kare civarinda bir ev inşa etmek ve orada yaşamaya başlamak. Yeterli geliri olmayanlara da kolaylık sağlanıyor. Böyle durumlarda 20 bin dolar kadar hükümet desteği almak mümkün.

bedava arsa - ingilizce
23 Mayıs 2016 tarihli Time Dergisi sayafa 9

Bedava arazi için daha ne bekliyorsunuz?

One thought on “Bedava Arazi”

Comments are closed.