Osuruktan İlaçlar

Osuruk yerine ‘gaz çıkarmak’ deyimini kullanmalıydım belki de.. Kaba olmak değil amacım, doğrudan söylemek.. Osuruk gereklidir. Faydalıdır.. Bunları biliyoruz ama bir İngiliz çalışmasının sonucuna göre osuruk bildiğimizden daha da faydalı bir vücut fonksiyonuymuş. Kim bilir.. Belki de İngilizler sağlıklı olmanın yolunu bulmuşlardır..

Herkes gaz çıkarır. Gizli, alenen, açık havada, evde, ofiste ille de gaz çıkarma ihtiyacı giderilir.

Mide ve barsaklarda oluşan asidik ortamın türüne bağlı olarak kokusu da değişir. Yüksek sesli, cılız sesli veya sessiz olabilir.  Bazıları “ben yaptım” der gizlemez.. Bazıları utanır sıkılır, bazıları oralıklı olmaz, bazıları diğerleirnin üzerine atar.   Herkes osurur çünkü tıpkı geğirmek gibi osurmak da vücudun doğal bir fonksiyonudur.

İnsanın içinde biriken gazın kendine göre kimyasal yapısı vardır. Florid gibi, Hidrojen Sülfat gibi bileşikler içerir. Bu kimyasal yapılar insana zararlıdır ama insan gazında miniskül miktarda bulunduğundan zararsızdır. Hatta bunamayı engellediği için bu gazlar yararlıdır bile. Bundan sonra berbat kokulu gaz çıkardığınızda, etrafınızdakiler size güleceğine teşekkür etmeli çünkü olası bir bunaklığı önlemekte etkiniz oldu!

Komik felan ama.. Neden derseniz; Hidrojen Sülfat mide, bağırsak ve sindirim sistemindeki bakterilerce üretilir.  Ve minik dozda alındığında bunamayı önler. İnsan gazında hidrojen sülfat olduğuna göre.. Düşünün.. Osuruk aslında bir ilaç! Yani bunamayı önleyen ilaç varsa, osuruktan bir ilaçtır!

Büyük abdest kullanılarak yapılmış haplardan sonra şimdi de osuruk mu şişeleyip satacak ilaç şirketleri?

Dememiz o ki, şaka bir yana.. Osuruk hem kişiye hem etrafındakilere sağlık faydaları sunmaktaymış, bir nevi ilaç gibiymiş! Kim derdi ki burnumuzu tıkayıp yanından son sürat kaçtığımız osuruklu çocukluk arkadaşımızın gazı günün birinde marka olacak!osuruk parfum ilac