Neye Yatırım Yapalım?

Yatırım yapacaksanız kalıcı bir şeyleri hedefleyin. Örneğin acentadan aldıktan sonra ilk saniyelerde değerini kaybetemeye başlayan pahalı bir araba hedefleyeceğinize, ömür boyu unutamayacağınız bir geziye çıkmayı seçin!

Neye yatırım yapacağınız tabi ki size kalmıştır ama bence anılara yatırım yapmak en güzelidir… Maddi hazlar gelip geçicidir, oysa duygusal hazlar ve manevi olanlar ömürlüktür. Ruhu doyurmak gerek.. ‘Ruhu doymamış kimsenin bedeni her daim açtır.’ derler.. Ben de şunları ekliyorum:

  • Mutlu insanlar, ruhu doymuş insanlar en pahalı plazma televizyonları alanlar değil; kafasındaki seyehatı yapabilenlerdir bence.
  • Mutlu insanlarruhu doymuş insanlar en marka kıyafetlerle gösteriş yapanlar değil; aşevinde yemek dağıtarak bencilce mutluluklarına mutluluk ekleyenlerdir bence.
  • Mutlu insanlar, ruhu doymuş insanlar gösteriş budalalığı yapanlar değil; sahip olduklarıyla yetinen, gururlu insanlardır bence.
  • Yolculuklara, seyahatlere, gezilere ve tatile çıkabildiğin müddetçe çık, gidebildiğin kadar uzağa git, kalabildiğin kadar çok kal. Hayat sadece bir yerde yaşamaktan ibaret değildir.

Bence yatırım yapacaksanız ömür boyu hatırlayacağınız şeylere yapın ve buna en güzel örnek o hep hayalini kurduğunuz seyahattir. Seyahatler sayesinde yeni yerler görmekle kalmayız yeni kültürlerle ve yeni insanlarla tanışırız. Bu da hayat görüşümüzü arttırır. Bakış açımızı değiştirir. Deneyim sahibi yapar bizleri. Deneyimler için yapılan yatırırmlar harika hatıralardır. Ve böylesi yatırımlar bizi kabuğumuzun dışına çıkarır, açık fikirli olmamıza katkı sağlar. Neye yatırım yapacağımızı biliyoruz. Peki nereye gidelim?

Geziler.. Yolculuklar.. Seyahatler.. Buyrun işte linler..

gezi çantası, yolculuk çantası, seyahat çantası, bavul, valiz, sırt çantası