Hayatım Roman

Hayatım roman sözü oldukça klişe! Ama.. Hayatımı yazsam roman olur.. Roman gibi bir yaşam benimkisi.. Dillere destandır benim yaşadıklarım.. Hayatım roman! Bunlara benzer sözler duymuşsunuzdur.. Hatta belki hayatın bir döneminde siz bile sarf etmiş olabilirsiniz bu sözleri..

Hayatlarımızda ne var? İlişkiler var. İnsan ilişkileri. Okulda öğretmenle, arkadaşlarla.. İşyerinde patronla, arkadaşlarla.. Evde eşle, çocuklarla, akrabalarla, komşularla.. Sokakta çarşıda şurda burda herkesle insana ait ilişkiler var yaşamımızda. Ve tabi ki olaylar var. İlişkiler ve olaylar yönlendiriyor hayatlarımızı.

Yaşadıklarımızın sonucu olarak deneyim kazanıyoruz. Bazen deneyimler tortu gibi dibe çöküyor, içimizi daraltıyor. Düşüncelerimizi ve davranışlarımızı karartıyor. Bazen deneyimler hayata tat katan yaşanmışlıklara dönüyor ve düşüncelerimiz ve davranışlarımız da renkleniyor.

Her deneyimin tatlı olmasını ve hayata tat katmasını bekleyemeyiz. Bazen kötü tecrübelerle olgunlaşırız.. Ama bazen kötü tecrübeler bizi daha kötü ruh haline itebilir. Öyle olunca karamsarlık, kötümserlik, olumsuzluk, tatsızlık yansır içimizden dışarı. Kendimizi kurban seçilmiş gibi hissederiz. ‘Neden ben?‘ sorusunu sorar dururuz. Madur edebiyatı yaparız. İşte o zaman “Hayatım Roman” diyenler grubuna geçeriz. Bir de, kötü dahi olsa, deneyimlerden ders çıkarıp anlı şanlı tecrübelerine ekleyenler vardır. Onlar gelişen, büyüyen, olgunlaşan ve bilgeleşenler grubundandır. Madur edebiyatına yer yoktur hayatlarında. Onlar “Başa gelen çekilir.. Durmak yok, devam!” isimli romanın dingin ve dik dururken gülümseyen başkahramanlarıdır!

Hayatları kederli bir roman gibi olduğu halde etrafa ışık saçabilen insanlar vardır. Belli ki büyümüş, olgunlaşmış, yontulmuşlardır! Onlardan olmak gerek!! Onlar gibi tüm yaşanmışlıklara rağmen acılaşmamış olmak gerek! Herşeye rağmen pişmanlıklardan ve keşkelerden kaçmayı becermiş, iç huzuru bulmayı başarabilmiş olmak gerek.. Neden? Çünkü hayat çok kısa.. Kısacık insan ömründe husumet gereksiz!

Roman kahramanı olarak acılı, hüzünlü, ağlak, etrafı karartan biri mi olmak istersiniz? Yoksa romanda geçmişinden ders çıkarmış, olumsuzluklara rağmen mutlu bir gelecek beklentisiyle elindekilere kanaat getirmiş biri mi? Kahramanın rolünü siz belirleyin!

Hayatım Roman başlıklı yazımızı beğendiyseniz, Hayat Okulu başlıklı yazımız da ilginizi çekecektir.

hayatim roman

One thought on “Hayatım Roman”

  1. Emeğine yüregine saglık.Her zaman okuyamasam da arada keyifle okuyorum.

Comments are closed.