Silahlanmak

Robotlar silahlanıyor. Daha doğrusu silah olarak programlanmış robotlar yakında hayata geçirilecek. Dünya güveliksiz, emniyetsiz ve kaos dolu bir ortama koşar adım ilerliyor. Gelin.. Hadi gelin de insanlığı bitirelim!

Ya ölmek, ya da öldürmek.. Ya hayatını kaybetmek, ya da hayatta kalmak.. Kısaca, öldüren robotlar veya ondan önce eli silahlı insanlar sokağa dökülsün mü? Bir de acilen silahlanan insanlar.. Neden silahlanıyor insanlar, hiç düşündünüz mü?

Belki de eli silahlı “insan” yakında gereksiz hale gelecek.. Silahlanmayı, vurmayı, öldürmeyi, yakıp yıkmayı ve daha birçok şeyi katil robotlar yapabilir. Bundan sonra robotik silah satın alan ordular, silahların ne kadar “bağımsız” ve ne ölçüde “zeki” olduğunu sorgulayacaklar. Çünkü bu robotlar kendi kendine düşünebilen yeni nesil silahlar olacak. Yani yapay zekalı eli silahlı mutantları, insanların kullanması ya da yönetmesi gerekmeyecek.

Ama daha sonra robotların fişini çekmek isterse hükümetler, çekemeyecek! Geliştirilen bu ölümcül silahlar, ya da robotlar, insanlar tarafından yönetilmeyecek; kendi kendilerine düşünüp karar verebilecekler. Ve dolayısıyla gitgide zekileşecek ve gitgide hunharlaşacaklar.

Silahlanmış robotların duyguları ya da insanca etikleri yoktur. Kontrol edilmeleri imkansızıdır ve tehlikelidirler. Biri silahlanmak mı dedi? Sahi insanlığı daha hızlı nasıl bitirebiliriz? Tabi bir de tüm dünyada salgın gibi büyüyen bireysel silahlanma var.. Siz bireysel silahlanma hakkında neler düşünüyorsunuz?