Şişmanlık

Şişmanlık konusundan bahsederken hep olumsuz bir edayla konuşuruz. Medya ve moda endüstrisinin de yardımıyla şişmanlık tukaka bir durum olarak gösterilmeye devam ediyor.

Oysa bazıları şişman halinden, fazla kilolarından şikayetçi olmayabilir. Onlar için önemli olan hareketli kalmak, olabildiğince sağlıklı yaşamak ve fakat şişman kalmak bir yaşam biçimi olabilir. Yani her şişman insan mutsuz olmayabilir.

Kendisiyle barışık şişmanlar da vardır. Dediğimiz gibi, şişman olduğu halde sağlıklı ve aktif kalabilenlere fazla kiloların fazla önemi olmayabilir.

Şişmanlıktan şikayet edenler de vardır.. Onlar için yapılacak iki şey mevcuttur:
1. Egzersiz
2. Sağlıklı ve dengeli bir diyet

Ve hemen ekleyelim.. İster aşırı kilolu, ister biraz etine dolgun, ister tam formunda ve isterse de zayıf olalım, hareket şart! Düzenli egzersizle zenginleştirilmiş hareketli bir hayat uzun ve sağlıklı bir yaşam için gereklidir!

Bedenlerimiz bizim yuvamızdır. Bedenlerimizi aşağılamanın, kötülemenin, küçümseyerek yıpratmanın bir gereği yoktur. Zihnimize ve ruhumuza ne denli değer veriyorsak, bedenlerimize de değer vermemiz gerekir. Bazen gereğinden fazla yediğimizi, kıyafetlere giremediğimizi, hiç birşeyin yakışmaz olduğunu hissederiz. Öyle zamanlarda bile bedeni üzmeye, zihni bu konuda yormaya gerek yoktur. Zayıflamak isteyen harekete geçer! Eğer bu halimizden memnunsak, ne zihni boşa yormaya ne de bedene eziyet etmeye gerek olmaz!

Fazla kilolarla sarmaş dolaş yaşamak isteyenler: Bu sizin en doğal hakkınızdır. Fakat unutmayın ki kilo vermek için olmasa bile, hareketli kalmak çok sağlıklıdır. Aktif bir yaşam hem ruh ile zihni, hem de bedeni sağlıklı ve mutlu tutar. Dengeli ve besleyici bir diyet de bedensel ve zihinsel sağlık, canlılık ve mutluluk için gereklidir.

Lakin.. Şişmanlıktan kurtulmak istiyorsanız ve bu mümkün olmuyorsa.. Bu durumda belki de profesyonel yardım almanız gerekebilir. Ve eş, dost, arkadaş, aile ve akrabanın desteği de önemlidir. Ne olursa olsun negatif düşüncelerden uzak kalalım. Modanın ve modacıların dayattığı ‘bir deri bir kemik, fersiz mankenler’ nasıl güzel olarak betimleniyorsa, şişmanlar da güzeldir.. Bakış açınızı değiştirin şimdi!

Şişmanlıktan bahsettiğimizde, zayıflatan ilaçtan bahsetmezsek olmaz.. Öyle değil mi?

sismanlik fazla kilolar