Geç Kalmak

Bazı insanlar her yere geç giderler.. Kronik olarak geç kalmak gibi alışkanlıkları vardır.

Sürekli geç kalan insanlar aslında bize şu mesajı veriyorlar: Benim vaktim seninkinden daha önemli!

Gelecek birini beklerken bazen sinirlenir “ağaç oldum” deriz.. Gereğinden fazla beklemek hiç hoş değildir ve sürekli geç kalan insanları beklemek ise sinir bozucudur! Geç gelen insan karşıdakinin vaktini boşa harcamaktadır ve saygısızlık yapmaktadır.

Geç kalma durumunda ille de haber verilmelidir. Fakat sürekli geç kalanlar için bu geçerli değildir, onlar bu soruna bir çözüm bulmak zorundadırlar çünkü etrafındaki şahısların zamanına değer vermediklerini göstermektedirler.

Bazı kültürlerde geç kalmak alışkanlık haline gelmiştir. Örneğin Meksika’da insanlar her yere öylesine geç giderler ki “Meksika vaktine göre geldim” diyerek mizahlaştırırlar geç kalmayı.. Buna başka hangi kültürler dahil dersiniz?

Ne olursa olsun, geç kalmak demek organizasyonsuzluk anlamına gelir. Kimi zaman beceriksizce çok görevlilik, belki tembellik, ve hatta isteksizli anlamına da gelebilir.. Neden ne olursa olsun, geç kalmak karşıdakine saygısızlıktır. Her yere geç gitmeyi alışkanlık haline getirenler bu yazıyı okuduktan sonra belki bunun karşıdakini nasıl da sinir ettiğini anlayarak değişmeye çalışabilirler. Belki!gec kalmak, beklemek, bekletmek