Mutluluk Ararken

Mutluluk ararken çok uzaklara bakmamak tavsiye ediliyor..

mutluluk sevdiginle ayni ortamda olmaktir

Sevdiğinle aynı ortamda bulunmak, yan yana olmak.. Elele tutuşmaya bile gerek yok.. Göz göze bakışmaya bile gerek yok.. Sarılmaya da gerek yok.. Sadece aynı ortamda oturmak, aynı havayı solumak… Başka hiç birşeye gereksinim duymamak.. Daha fazlasına gerek olmadan, salt aynı ortamda bulunmak mutlulukmuş!

Şimdi yineleyelim..

Mutluluğun ilk şartı tıpkı Mevlana’nın öğütlediği gibidir.. İçsel hazlara [tefekkür] yolculuk için önce sevdiğin insanla aynı ortamda olmak.. Ancak o zaman rahatlık, huzur ve mutluluk duyulabilir. Ve böyle bir ortamda mutluluk için başka pek birşeye gereksinim duyulmaz.. Başka birilerinin bulunmasına, görsel başka şeylere, işitsel duyumlara gerek kalmaz. Yani film seyretmeye, müzik dinlemeye, başka aktivitelere gerek olmadan gerçek mutluluğu hissetmek sevdiğinin yanında olmak!

Sahi sen mutluluk ararken uzaklara mı bakıyorsun yoksa? Ah şu mesafeler hem gerçek mesafeler hem kafada beliren beklenti dolu mesafeler.. Bir de unutmayın.. 20 Mart Dünya Mutluluk Günüdür! mutluluk icin uzaklara bakma, yakininda ara!