Televizyon

Birşey söyleyeceğim… Televizyonun göbekadı “aptal kutusu” olarak bilinir. Çok gerekmedikçe TV seyredilmemelidir.. Malum çok seyredenler ayıptır söylemesi ş’olurlar..

Televizyonda harika programlar vardır. Böylesi üstün, bilgi ve görgü arttırıcı programların gün ve saati takip edilerek seyredildiği sürece mükemmel bir öğrenme ortamı oluşturur. Ama manasız öyle çok program var ki.. Çöp kutusuna layık programlar.. Kiloyla yapılmış filmler.. Anlamsız diziler.. Kimin vakti var o döküntü programları seyretmeye? Reklamlar, manasız realite şovları, düzeysiz yayınlar ve kendini ünlü sanan pejmürdeler! Sundukları hiç bir değer yok! Televizyon kötü bir yer yani. Televizyonun öğreteceği pek birşey yok, birkaç ufak istisna dışında..

  • Televizyon izlemek yerine kitap okuyun.
  • Televizyon izlemek yerine yürüyüşe çıkın.
  • Televizyon izlemek yerine sevdiğiniz arkadaşlarla buluşup düşünce üretin.

Televizyonda kaçıracağınız birşey yok! Televizyon genç ve aktif yaşam sürebilecek insanların harcı değil. TV’de hiç birşey kaçırmazsınız çünkü herşeyi daha sonra online seyredebilirsiniz. Televizyon yararsız ve hatta zararlı bile olabilir. Onun yerine yeni bir beceri öğrenin. Onun yerine video kanallarından en son yenilikleri takip edin. Onun yerine gönüllü bir aktiviteye bel bağlayın.

Televizyon bir gecede bırakılmaz.. Ve belki de toptan bırakmak için çok uğraşmak gerekir. Başlangıç olarak gerçekten gerekmedikçe seyredilmemelidir. Bunun için bile  azami çaba gerekir. Önce emekleyerek başlayın, sonra minimal TV seyretmeye zorlayın kendinizi.. Yapabilirseniz eğer, en sonunda topyekün terkedin! Televizyonu aptal kutusuna çeviren o pis dizileri seyretmeyin ve etrafınızdakilere seyrettirmeyin. Önce televizyonu kapatın sonra sevdiğiniz bir aktiviteye yönelin!

Çöp kutusu değiliz ki.. Seçerek seyrederiz, öyle değil mi? Bu söylediklerim yaşlılar, hareket edemeyenler, evden çıkamayanlar ve hastalar için geçerli değil tabi.. Belki televizyon onların tek eğlence kaynağıdır.. Ama gençler.. Ve genç beyinlere sahip insanlar için TV’den daha faydalı birçok şey var hayatta! Kabul eden? Etmeyen? Edilmiştir!

televizyonda sadece iyi programlari seyredni.. tv dizilerini cope gonderin!