Zor İnsanlar

Zor insanlar vardır.. Her yerden çıkabilirler.. Ne yapmalı ve kendi hayatımızı zorlaştırmadan onları nasıl idare etmeli?

Ofis ortamında, işyerinde, mahallede, apartmanda, okulda ve akla gelebilecek her yerde zor insanlar vardır; başkasına hayatı zehir etmek için yaşayan. Bazen bu tür insanları bertaraf etmek mümkün olur, kısa bir süreliğine.. Ve uzun vadeli çözümler bulunsa bile yorucudurlar.. Evet, yorucudur zor insanlar!

Zor insanla anlaşmaya çalışmak insanı perişan eder, sinirlerini hoplatır, asab-ı cebrelerini zıplatır! Bu tür insanların davranışları karşısında sakin kalmak mümkün olmaz. Eğer bu tür insanlarla ömür boyu yaşamak zorundaysanız, sükuneti ve huzuru korumak adına çareler üretmek zorundasınızdır.

En iyisi zor insanlarla açık iletişim yapmak, herşeyi açıkça anlatmak konuşmak gerekir. Bir kontrat imzalar gibi açık ve net! Neler bu insanı daha da çekilmez yapıyor ve neler karşısındakini dayanamayacağı noktaya sürüklüyor.. Bunlar tespit edilip açıkça konuşulmalı ve huzur bozan durumlardan sakınılmalı!

Karşılıklı açıklıkla konuşulduğunda; neyi, ne zaman ve neden yaptığı alaşılabilir ve zor insanı daha beter yapacak davranışlardan uzak durulabilir. Ve zor insan da karşısındakinin iyi niyetini ve hassasiyetini zorlamamalıdır!

İnsanız sonuçta! Hepimizin kendimize özgü huyları ve özellikleri var.. Açıkça konuşulduğunda, sorular sorulup daha yakından anlaşıldığında bu tür zorlukların da üstesinden gelinebilir.. Yani neymiş ‘zor olan’ ve ‘zor olmayan’ insanlar? İnsan olduğumuz için konuşarak iletişim yapmalıymışız! Konuşun bakalım insan olarak doğanlar! İnsan kalanlar.. İnsan kalmaya çalışırken, insan evladı yetiştirmeye çalışanlar… Diğerleri de!zor ve zorluk çıkaran insanlar