Amazon-Go

Amazon kitapçıları, Amazon satış mağazaları, Amazon elektronikleri ve şimdi de Amazon marketleri. Amazon Go!

Amazon marketlerde, özellikle gençlere hitap edebilecek, hazır yemekler bulunuyor. Bu marketlerin en büyük özelliği para ödemek için kasiyerlerin önünde kuyruk oluşmaması.

Telefona yüklenecek Amazon Go app (uygulama) kullanılıyor. Dükkana girişte bu app dijital bir göze okutuluyor. Sonra alışveriş yapılyor ve kuruş ödemeden dükkandan ayrılınıyor. Nasıl mı? Herşey telefondaki karta aktarılıyor ve ücret daha sonradan tahsis ediliyor.

Büyük kolaylık ve hız! Amazon alışveriş sırasında sepete ya da çantaya konulan ürünleri takip edebilen bir system geliştirdi. Bu system bilgisayarların görme, algılama ve öğrenme özelliklerini en hızlı şekilde kullanabilme yöntemidir.

Ben de gitmek istiyorum Amazon Go marketlere.. Almak istediklerimi çantama attıktan sonra kuruş ödemeden dükkandan çıkıp gitmek.. Eğlenceli olmalı! Şimdilik yalnızca ABD’nin Washington eyaletinin başkenti Seattle’de bulunuyor.

Ve bu dükkanlarda öyle fazla çalışan eleman da yok.. Bu nedenle rakiplerinden daha ucuz Amazon Go dükkanları. Aynı zamanda 3.4 milyon Amerikan için bir tehdit da oluşturmakta çünkü kasiyerlerin işini elinden almış oluyor.. Yalnız bu dükkan şimdilik sadece Amazon çalışanlarına açık.. Yani pilot uygulama söz konusu.. Deneme sürecinden geçiyor bir anlamda..

Amazon-Go birkaç ay içinde genel halka açılacak diyorlardı.. Ve tabi ki kısa sürede açıldı. Kasiyer elemanları olmaksızın çalışacak olan bu Amazon dükkanı Amerika’nın Seatle Eyaletinde 22 Ocak 2018 tarihinde açıldı. Kasiyersiz alışveriş bunun ismi! Kameralar hareketlerinizden ne aldığınızı görüyor ve kredi kartınıza direkt faturayı yansıtıyor. Alışveriş yapmak için telefona app (uygulama) indirmek yeterli. Gerisini robotlar halledecek!

Her yerde Amazon.. Yakında YouTube gibi AmazonTube göreceğiz. Amazon kendisine ait bir video sitesi oluşturmak için ticari marka başvurusunda bulunmuş. Bir süredir Google aralarında çekişme vardı. Google Amozon’un YouTube ulaşımında kısıntılar getirmişti. Amzon’un kurucusu Jeff Bezos “yeter artık, ben de kendi video sitemi kurarım!!” demiş olmalı..

amazon-go