Herşey Herşeyle Bağlantıdadır!

Her şeyin her şeye, her şeyin bir şeye bağlandığı bir hayattır bu.. Kelebek etkisi yani.. Kartopu misali yani..

Arada bağlar var, bağlantılar var. Her şey her şeyle bağlantıdadır! Bazen dünyadan uzaklaştığınızı düşünüyorsanız, bu doğaldır. Yine de sürekli bağlantı var! Bazen “bilmem ki bu dünyaya ben niye geldim” diyorsanız, bilin ki bir nedeni var.

Her gün yüzbinlerce şey düşünürüz, yeni bağlantılar kurarız, yeni kararlar alırız. Ve “bunlar benim seçimlerim, benim problemlerim, benim hatalarım, benim derslerim, benim hayatım..” diyorsanız bir kez daha düşünün.. Çünkü herşey her şeyle cidden bağlantılıdır. Olaylar hem kendi yaşantımıza hem etrafımızdakilerin yaşantısına etki eder. Herşeyin bir nedeni vardır. Herşeyin birbiriyle bağlantısı vardır.

Dünyada herşey birbirine bir şekilde bağlıdır. İnsanlarla insanlar arasında bağlantılar vardır. Bu bazen gözle görülür ama bazen de hiç görülmez, yalnızca hissedilir. İnsanların birbirleriyle bağlantısının ötesinde hayvanlarla, bitkilerle, havayla, suyla, toprakla, göklerle bağlantı vardır. Vereceğimiz bir karar, yapacağımız bir davranış, ister iyi ister kötü, sonuçta dünya yüzünde birçok şeyi etkiler. O nedenle uyuşmuşluk hissiden uzaklaşıp bilinçli kararlar vermek zorundayız.

Yaptığımız alışverişlerde bile sorumlu olmak zorundayız. Hem çevreye, hem insanlığa katkısı olan doğru malzemeleri, doğru ürünleri, doğru alışverişi seçmek zorundayız. Böylesi bir bilinç tüm bağları ve bağlantıları etkileyecektir.

Her insanın insanca sarf edilmiş sözü değerlidir. Her insanın çevreye katkısı önemlidir. Her insanın dünyayı düşünerek hareket etmesi ütopyadır ama neden olmasın? Her insanın kurduğu bağlantılar önemlidir. Her insanın davranışları önemlidir. Her insanın vereceği oy önemlidir. Her insan bir ruhtur ve her biri çok önemlidir. Kuracağımız bağlar ve dolayısıyla etrafa yapacağımız etkiler göldeki dalgalar gibi sürekli etrafa yayılır. Dolayısıyla kuracağımız bağlar ve bağlantılarda da uyanık olmak zorundayız çünkü bilsek de bilmesek de herşey herşeyle bağlantıdadır!baglantilar