Aklımız Karışık

Her yerde imajlar, görüntüler, videolar, sözler, konuşmalar, olaylar, haberler.. Her yerde sürekli olagelen şeyler var.. Ve dolayısıyla ilgimiz dağınık. Aklımız karışık.

Gece karanlık odada yatağa uzandığımızda bile sürekli meşgul zihinlerimiz. Susmak bilmez bir devinim var kafalarımızın içinde. Peki bu ne demektir? Hareket halinde bir iç dünyası demektir ve bu kişiyi yorar!

Darma dağın bir oda düşünün. İçinde bulunmaktan memnun olur musunuz? Eğer cevabınız “Hayır” işe, demektir ki akıl karışıklığı da nahoş bir duygudur. İnsanı sürekli ajite bir halde tutar. Zihnimizin temizlenmesi, aklımızın düzenlenmesi, beynimizin açılması gerekir ki daha özgün düşünüp yeni fikirler geliştirebilelim.

Sürekli İnternet ve online bilgi nedeniyle zihnimiz daima meşgul. İnternet yoksa TV seyrediyoruz, veya film izliyoruz veya birileriyle konuşuyoruz. Sürekli aklımızı karıştıracak şeyler var hayatımızda. Bu durum kötü birşey değil genelde ama bazen de sıyrılmak ve zihni temizlemek gerekir. Bu sayede yeni başlangıçlara fırsat oluşur.

Bir köşeye çekilip tefekküre dalmak gibi, yoga veya meditasyon yapmak gibi, ibadet etmek gibi, suyun sesini dinlemek gibi, yeşile bakmak gibi, içsesi dinlemek gibi rahatlatıcı aktivitelerle karışık akılları rahatlatmak gerek. Nefes düzenlemeleriyle de mental rahatlığa kavuşmak mümkün olur. Bu süreçte dualar etmek ve başka boyuta geçmek ferahlık verir. Egzersiz de zihni boşaltmak için süper bir aktivite olarak tavsiye edilir. Atılan tüm adımlara dikkat ederek açık havada yürümek ve rahatlamak da tavsiye edilen bir aktivitedir. Gündüz bulutlara, ağaçlara bakmak, gece düşünceleri gökyüzüne çevirerek yıldızların ihtişamını seyretmek rahatlatır. Aklımız karıştığında en iyisi bu eylemlerden biriyle ya da birkaçıyla rahatlamaktır.

Zihinsel karışıklık ya da akıl karışıklığı dediğimiz durumlar modern yaşamın bir parçasıdır. Kargaşayı günde bir kez temizlemek gerekir ki taze başlangıçlara fırsat verelim.karışık hep akıllar