Uyku Hediyedir

Düzenli uykunun bedensel ve zihinsel faydaları olduğunu biliyoruz ama tekrar etmekten çekinmiyoruz! Neden? Çünkü uyku hediye gibidir!

Uykudan fedakarlık etmek diye bir deyim varsa, kullanalım. Eğer böyle bir deyim yoksa, biz üretmiş olalım. Hayat biraz fazla hareketli olunca ilk yaptığımız şey uykudan fedakarlık etmektir. Dersler yoğunsa, gece sabahlarız. Aşık olanlar gece baykuşları gibi online beklemeyi alışkanlık haline getirirler. Yeni bebek doğuran anneler geceleri uykusuz kalır. Yoğun işlerin sonunda yorgunluktan uyuyamamak diye birşey bile vardır. Dert ve tasa dolu gecelerde sabah olmak bilmez.. Sonuçta modern yaşamın manifestosu gibidir uykudan fedakarlık.

Bazılarına göre uyku bir lüks gibidir. Oysa uyku lüks olamaz; tıpkı yemek, su, hava gibi gerekli ve önemlidir. Bazıları az uyur, bazıları çok ama vücudun istediği şekilde uyumak ve fedakarlık etmemek gerekir çünkü uykusuzluk nedeniyle beden de zihin de yavaşlar. Kişi güçten düşer, enerjisiz, isteksiz, algısız hale gelir. Belki de gençler uykusuz hatta en uykusuz gezen demografiyi oluşturmaktadırlar.. Aslında genç şahısların yeterli ve verimli uyuya ihtiyacı vardır.

Uyku harika birşeydir. İnsanı enerjik hale getirir. Aklın işlemesine, zihninin kıvrak olmasına olanak tanır. Bazılarına göre uyku uyumamak iyi birşeydir! Geceyi uykusuz geçirmek çoğunca “zeki” olmaya işaret gibidir ama gece uykusu gibi değerli birşey yoktur! İnsanın bedeni yenilenir, zihni tazelenir. Bir de uykuda rüya görmek gibi bonus vardır. Rüya görmenin “uzun vadeli anı tazelemek” gibi bir görevi olduğu söylenir ki bu insan zihni için süper bir idmandır.

Verimli gece uykusu zihni açar, hayata daha canlı bir perspektif geliştirmeye fırsat tanır. Uyku eski Yunan toplumunda tanrılarıca verilmiş bir hediye olarak algılanırmış. Aslında uyku bizlere verilmiş bir hediyedir! Canlı, uyanık, tazelenmiş, ve günlük işleri alt etmeye hazır olmak için yeterli ve verimli uyku uyumak şarttır. İyi uyku ile insan yeniden ve daima kendi potansiyelinin sınırlarını keşfeder.

Gün boyunca fonksiyonel olabilmek için uyku gereklidir. Bence sizler de düzenli uyku rutini geliştirmeyi deneyin! Kendinize her gün düzenli uyku hediyesi verin!verimli bir gece uykusu gibisi yoktur