İnsan ve robot karışımı yaratıklar

Bilim insanları, insan ve robot karışımı sibernetik organizmalar (syborg) üretmek üzere çalışmalarını sürdürüyorlar. Beyin fonksiyonları iyice arttırılmış bu yaratıklar kısa sürede aramıza karışabilir..

Bilimkurgu filmlerde gördüğümüz birçok şeyin er ya da geç gerçek hayata geçirildiğini biliyorsunuzdur, insan ve robot karışımı bu yaratıkların da hayata geçirilmesi beklenen birşeydi. Bunlara kısaca “süper-zeki yaratıklar” desek yanlış olmaz.

Laboratuvar ortamında fareler üzerinde yapılan deneylerde bir beyinden diğerine beyin fonksiyonlarını aktarmak mümkün olmuş bulunmaktadır. Gelecekte telepati ile iletişim ve “sybörg” üretmek (yani insanımsı robotlar ya da robotumsu insanlar üretmek) mümkün olacaktır ki bu yaratıklar teknolojik olarak ve beyin faaliyetleri açısından en zeki insandan bile daha zeki olacaklardır.

Bu çalışmaların temelinde beyinsel işlevlerin arttırılması yatmaktadır. Bu işlem beyin implant yapmak suretiyle yani beyne beyin ekleyerek yapılmaktadır. Yıl 2030 olduğunda hemen herkesin beyin implantı yaptırmış olması beklenmektir ve bunun yaşamın bir parçası haline gelmesi düşünülmektedir.

Beyin işlevini arttırma kısaca üç basamaktan ibarettir:

  • Beyinden gelen bilgiyi kaydetmek.
  • Bilgileri bilgisayara aktarmak ve elektronik arayüz elde etmek.
  • Elektronik bilgiyi bir amaç için kullanmak.

İnsan mı robot mu olduğu belli olmayan aşırı zeki yaratıkları günlük hayatta görmeye hazır olun diyor araştırmacılar. Böyle bir proje etik midir, henüz bu konu tartışılmakta.. Ama bilim insanlarına göre amaç acayip ucubeler yaratmak değil hafızayı güçlendirmek ve konsantrasyonu (odaklanma gücünü) arttırmak. Ve gelecekte (50+ yıl sonra) bu tür oluşumların birbirleriyle telepati yöntemiyle iletişim kurmaları da öngörülüyor. Henüz syborg dediğimiz bu yaratıklar oluşum sürecinde.. Yıl 2030 olduğunda tıpkı dronlar gibi her yerden bitecekler! Hazır mıyız?

Seks Robotu

syborg