İşte Viral Olma Fırsatı!

Bu fırsatı kaçırmayın. Tüm fenomenlere viral olma fırsatıdır bu!

Sosyal medyada viral olmak yarışında olduğumuz gibi reel dünyada da viral olabiliriz. Ve bunu sosyal medyaya yansıtabiliriz. Bazılarımız zaten yapıyor bunu, amaç milyonların hummalı bir şekilde yapmaya başlamasını sağlamak.

Ne yapmamız bekleniyor? Anlatayım..


Bulunduğumuz noktada, an itibariyle, önce ailenin durumuna bakmak gerek. Tabiri caiz ise; ailede vidalar gevşemişse sıkıştırmak, yağlanacak yerler varsa yağlamak ve iyi çalıştığından emin olmak gerek. Eh malum.. Herşey zamanla eskiyor.. Ve fakat aile her zaman, daima, her şeye rağmen en onemli olmalı. Aile baştacı olmalıdır.. Sonuçta aileden başka ne dayanağımız var ki? Önce aile yani..

Sonra eş, dost, arkadaş, ahbap, akraba ilişkilerine bakmalı. Unutulmuş zayıf noktalar varsa, düzeltilebilecek durumlar varsa el atmalı. Bu noktada komşulara da dikkat etmek gerek. Komşu komşuya daima muhtaçtır çünkü.

Herkes kendi yanına, yöresine, etrafına baksa. Düzeltilecek ilişkileri düzeltse, daha ihtimam gösterse ve bu bir çığ gibi büyüse, iyi olmaz mı?

Kimsesizler, yaşlılar, yalnızlar, hastalar, muhtaçlar ve bizden daha az talihli olan kimseler hep ilgi bekliyor. İnsanlardan başka hayvanlar da ilgi ve sevgi bekliyor. Kışın soğukta aç bilaç dolaşan hayvanlar, yazın sıcakta susuzluk çeken yaratıklar. Hepsine her daim şefkat göstermek insanca davranıştır ve çocuklara da örnek olur. Ve çevreyi de unutmamak gerekir. Evin içini temiz tuttuğumuz gibi kapının dışını da temiz tutmak, çöpleri çöplüğe atmak, gereğinden fazla tüketmemek, israftan kaçınmak, mavi-yeşil biricik dünyamıza özen göstermek görev gibi yapılmamalı, zevk olarak benimsenmelidir. Özellikle son zamanlarda dünyamız bizlerden pek çok ilgi bekliyor.

Herkes kendine baksa.. Her insan, her aile, her işyeri, her dükkan, her okul, her arkadaş çevresi, her yaşlı bakım evi, her öksüzler evi, her yer ve herkes daha verici olsa, fedakarlık ve şefkat ile işe başlasa ve tüm bu harikuladelik insanlara hızla sirayet etse. Önce kendimizden, kendi çevremizden başlamak ve bir salgın gibi dünyaya yaymak..

Sen.. Oradaki.. Hep viral bir fenomen olmak istemiştin, değil mi? İşte fırsat!