Erkekte Aranan Özellikler

Erkek adam; Sosyal olsun , Sempatik olsun, Zeki olsun, Esprili olsun, Sahiplensin , Eğlenceli olsun , Güvenilir olsun , Sadık olsun.. Hmmm… Derinlemesine bakalım bakalım..  Erkekte şu özellikler varsa, bırakmayın!

Zeki Erkek

Zeki erkekler tek eşli olmaya eğilimli oluyor. Zeki erkekler karısını aldatmıyor ve evliliği sürdürmek için çabalıyor.

Komik Adam

Kadını güldüren erkek bulmak zor. Genelde zeki erkek aynı zamanda komiktir de..

Eşinin Kariyerini Destekleyen Koca

Evlilikte karısının kariyerine destek veren kocalar ne demektir? Diyelim ki çocuk doğduktan sonra karısı işini bırakmayı düşünüyor ama emin değil. Eğer erkek evde karısına destek verirse eşi kariyerini bırakmak zorunda kalmayacaktır.

Evlendikten Sonra Eski Arkadaşlarıyla Dengeyi Sağlayan Koca

Bazı yeni evli erkekler evlendikten sonra eski arkadaşlarıyla aynı sıkı fıkı ilişkiyi sürdürmeye çalışır ki buna bayan arkadaşlar da dahildir. Oysa iyi bir koca evlilik hayatında yeni standartlar belirleyen erkektir. Eski arkadaşlar unutulmayacaktır fakat artık ev, eş, aile hep ön planda olmalıdır. Böyle düşünen kocayı baş tacı yapın! I

Sosyal Zekası Yüksek Erkek

Hayatı tanımış erkek doğru çıkarım yapabilen erkektir. Hayatı tanıması için bir erkeğin sosyal zekasının yüksek olması gerekir. Yeri geldiğinde duygularını açık etmesini bilir. Duyguları ve düşünceleri dengelemek için kadın olmak gerekmez!

Eşini Dinleyen Koca

Açık fikirli erkek eşinin söyleyeceklerini dinler, fikirlerine saygı gösterir! Eğer bir erkek hep “ben daima iyi bilirim” diyorsa o erkeğin güç sorunu vardır. Hep güçlü görünmek için kadını ezme eğilimi vardır.

Karısıyla Yarışmaktan Kaçınan Erkek

Eğer bir erkek sürekli eşiyle yarış içindeyse, bu demektir ki karısıyla aynı takımda değil! Oysa eşler aynı takımda olmalıdır, karşı takımda değil. Zıt takımlarda olan eşler birbirleriyle sürekli çekişme halindedir, sürekli kendilerini kanıtlamak yarışı içindedir. Eğer bir erkek sürekli ben üstünüm, ben daha iyiyim, ben bilirim çekişmesi içindeyse ilişkiye zarar verir.

Eşinin Başarısını Kutlayan Erkek

Eşinin başarısını içtenlikle kutlayan erkek sayesinde ilişki daha anlamlı hale gelir. Bazı erkekler vardır karısının başarısına ilgisiz kalır hatta bazıları küçümser, bu tür erkekler ilişkiye zarar verir.

Eşiyle Aynı Değerleri Paylaşan Koca

Bir ilişkinin başarılı olmasında en önemli unsurlardan biri aynı değerleri paylaşmaktır. Nedir bu değerler? Hayata karşı duruş, başarı, macera anlayışı, hayır yapmak, girişimcilik, denge, aidiyet, cesaret, dikkat, tamlık-bütünlük, maneviyat, din, yardım, yaratıcılık, merak, adil olmak, nezaket-kibarlık, kararlılık, disiplin, dinamizm, empati, şefkat-merhamet, ilgi, araştırma, din-iman, aileye düşkünlük, sadakat, dikkat, eğlence anlayışı, cömertlik, mutluluğun tanımı, paraya olan bakış, çok çalışma, sağlık, topluma el uzatmak, doğruluk-dürüstlük, alçak gönüllülük-tevazu, huzur-içhuzur, harmoni,
şeref-onur, namus, zeka-bilgelik, liderlik, aşk-sevgi, saygı, mükemmeliyet, milli şuur, pozitif psikoloji, edep, kalite, güvenilirlik, sonuç odaklı olmak, problem çözme yeteneği, kendini kontrol etme yeteneği, bensizlik, duyarlılık, hizmet verme anlayışı, istikrar, güçlü olmak, kararlı olmak, başarı anlayışı, takım çalışması, öfkeyi dışa vurum, şükür anlayışı, düşünceli davranışlar, tolerans, geleneksel olmak, örf-adet-aneneler, doğruyu aramak, anlayışlı olmak, kendin olmak, faydalı olmak, vizyon, enerji..

Erkekte aranan özellikler dediğimizde yukarıdakilerin hepsini bünyesinde barındırmak diye düşünülmemelidir. Sonuçta hepimiz insanız ve mükemmel değiliz. Ama eşiyle tek yürek olmak için elinden geleni yapıyorsa bir erkek, o ilişki her gün daha iyiye gidecektir.