İcraat hayatı şekillendirir

 

Hayat etki tepkiden ibarettir ve olaylar karşısında icraatta bulunuruz. Yani aksiyonda bulunuruz. Yani bir duruş gösteririz. Yani bir tutum sergileriz… Bazen de hiç birşey yapmadan öylece dururuz.

Kimi zaman bir olayı yaşarız ve devamında düşünceler, sözler, konuşmalar, aksiyonlar gelir. Ve tüm bunlar öyle kompleks bir şekle dönüşür ki “keşke öyle yapmasaydım” “keşke şu lafı söylemeseydim” der pişman oluruz! Fakat etkiye tepki göstermeden duramıyoruz işte!

Bazı durumlarda, mesela öfkeliyken, tepkide bulunmak yanlış olabilir. Ama öyle durumlar olur ki öfkeyle kalkarak manalı kararlar da alınabilir.. Örneğin küresel ısınma konusunda “artık yeter, çok yan gelip yattım, artık icraat zamanı” deyip üzerimize düşeni yapmak gibi..

İcraatımız hayatımızı şekilledirecekse geri dönüşümü daha ciddi yapabiliriz, etraftakileri çevre sağlığı konusunda bilgilendirebiliriz, gruplara veya derneklere katılıp yayılmayı sağlayabiliriz, olumlu değişim için yerel katkı sağlayabiliriz. Eğer “tek bir kişinin katkısından ne olacak” diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Üzerimize düşeni yapmak zorundayız çünkü icraatımız hayatımızı, çocuklarımızın ve torunlarımızın hayatını şekillendirecektir!