Mutluluk Hırsızları

Mutluluk çalan hırsızlar vardır.. Nelerdir bu hırsızlar?

  • Bir türlü bitirilemeyen kötü ilişkiler.. İlle de romantik ilişki olması gerekmez.. İnsanlar arasında işlemeyen, işe yaramayan, ruhu boğan, nefesi daraltan kötü ilişkiler vardır.. Onlar uzadıkça insan hem fiziksel hem ruhsal rahatsızlanır.. Hemen bitirmeyi hedeflemek gerekir!
  • Herşeyi kişisel algılama yanılsaması.. Bazı alıngan insanlar vardır.. Herşeyi kişisel algılarlar ve daima mutsuzdurlar.. Hayır efendim! Tüm oklar daima size yönelmiş değildir! Rahatlayın!
  • İlgiyi gereksiz şeylere yoğunlaştırmak.. Gereksiz şeylerin başında bence “gereğinden fazla sosyal medya” bulunur. Bırakın camdan dünyayı, ama tamamen bırakın demiyoruz! Kendinizi disiplin edin ve sosyal medya hayatın ilk ve tek önemli şeyi olmasın. Çıkın dağlara, kırlara, bayırlara, piknik alanlarına, parklara.. Bakın mutluluk nasıl da ayaklarınıza sürünecek!
  • Kendini sürekli aşağılamak.. Aşağılık kompleksini gidermek belki de psikiatrinin işidir. Öyleyse bu konuda profesyonel yardım alın ve psikiyatr koltuğuna oturduğunuzda “ben kendimi değersiz hissediyorum” deyin. Nasıl kurtulacağınızı dokor söylesin.
  • Korku.. Korku ve endişe içinde yaşamak, yaşamak değildir. Korkulardan kurtulamanın yollarını arayın. Belki de linkteki yazıdan başlamak gerek..
  • Mutluluk gelecek diye beklemek.. Daima beklemek. O “mutluluk” denen şeyi uzaklara bakarak beklemek.. Uyan! Hey sen mutluluk bekleyen şahıs! Mutluluk minicik şeylerde.. Bu yazıyı ve “mutluluk” içerikli diğer yazıları okuyarak başlayabilirsin mutluluğu arayıp bulmaya..
  • Kıyaslamak.. Kişinin kendisini bir başkasıyla kıyaslaması berbattır. Çünkü herkesin özelliği farklıdır. Herkes tektir. Kimse kimseye benzemez ki kıyas yapmak mana ifade etsin..

Yukarıdaki olumsuzluklar mutluluk hırsızı olarak düşünülmelidir ve onlardan koşar adım  uzaklaşılmalıdır.