Neden Şimdi Olmasın?

Beklemeyi Bırak, Şu Anda Yaşamaya Başla!

Yaşam yıllarımız sonlu. Gün gelecek bu dünyadan ayrılacağız fakat bunun ne zaman başımıza geleceğini bilmiyoruz. Bildiğimiz şey birşeylerin olmasını beklemeyi bırakmak. Ve o şeyleri yaşamaya başlamak.

Hayat çok hızlı akıp gidiyor. Hatta yaşlandıkça daha da hızlı geçiyor. Vaktimizi neye harcadığımıza kendimiz karar veriyoruz, öyle değil mi? Fakat öyle uzun zaman öyle gereksiz şeylerle vakit harcıyoruz ki bir de bakmışız günler aylar yıllar akıp gitmiş!

Bu süreçte yapacaklarımızı hep öteliyoruz. Şu vakit gelsin yapacağım, şöyle olsun da sonra yaparım, beklediğim şey olduğunda şudur budur vs..

İlgi çeken çok şey var bu nedenle asıl ilgi bekleyen şeylerden uzaklaşıyoruz. Hayallerimizin gerçekleşmesini istiyoruz ama hayal ettiğimiz şeyin peşine gitmek yerine gereksiz şeylerle vakit öldürüyoruz. Hep öteliyoruz, hep iteliyoruz, vakit geçiyor biz şu anda yaşamak yerine bekliyoruz!

O birşeylerin olmasını beklemek ve zamanın boşa akışını seyretmek!! Soru şudur aslında: Neden şimdi olmasın?

Başka zaman yok. Geçmiş gitti. Gelecekte ne olacak bilmiyoruz. Sadece “şimdi” var. Şimdi değişmeye başlamak gerek. Yapacağımız ne ise, şimdi tam zamanı!

Mutlu olmak mı? Amaca ulaşmak mı? Tutkuları ve hayalleri gerçekleştirmek mi? Tüm bunları yapmak için başlanacak zaman şimdidir. Herşeyden önce sorulacak soru şudur aslında: Neden şimdi olmasın?