İnsanlar Uyanıyor

İnsanlar uyanıyor

Nasıl ki çığ yuvarlanarak büyürse, insanlar da bilginin kolayca ulaşılabilir hale gelmesiyle adeta çığ hızıyla bilgileniyorlar.  

Başlangıçta birileri bir düşünce atıyor ortaya. Teknolojinin etkisiyle bu düşünce hızla palazlanıyor, etrafa yayılıyor, en kısa sürede bir de bakıyorsunuz dünyanın bir ucunda aynı düşünceye hakim insan grupları oluşmuş.  

İnsanlar enerjilerini ve vizyonlarını ortak bir düşünce etrafında toparlıyorlar ve muazzam bir potansiyel çıkıyor ortaya. Bu dönüşüm ve devinim içinde bulunmakta gecikenler ise, kısa sürede vücut bulan değişimi hayretler içinde seyrediyor. Bu durum insanlığın bilinçlenmesidir. Uyanıştır. Umarım ki, dağıtılan düşünceler manalı olsun ve paylaşılan bilgiler sadece gerçekleri yansıtsın..   

Tüm bu değişim kimileri için toplumsal iyilik, kimileri için maneviyatı güçlendirmek anlamına geliyor. Bazıları için her iki anlamı da bünyesinde barındırıyor. Bazıları yeni düşünce yöntemlerine alışmakta güçlük çekerken birçokları dijital çağda iyi veya kötü şeklinde tartmaksızın hemen her değişimin peşinden koşuyor.

Fakat unutulmaması gereken bir nokta var. Dijital çağda yaşamaktayız ve teknoloji yetişmesi mümkün olmayan bir hızla değişiyor. Bilginin doğruluğu diye bir ölçüm henüz yok. Her an, her yerden ortaya atılan bilgi okyanusunda kafalarımızın karışması da normal. Böyle bir dönemde karşımıza çıkan yazılara, görsellere, videolara ve diğer bilgiye körü körüne inanmadan önce şuurlu bir şekilde düşünmek zorundayız. Her insanın şuurlu olmak gibi bir zorunluluğu var çağımızda.. Bir tıklama, bir kalp, bir beğeni, bir güncelleme, bir RT,  fotoşoplu bir görsel ile iyi veya kötü çığ başlangıcına imza atmak çok kolay. Üzerimize düşen, duyarlı ve şuurlu olmak zorunluluğudur.    

Hayallere, ideolojiye, vizyona veya diğer düşüncelere ulaşmak adına herkes kendince etkileşimde bulunurken yapacağı etkinin çığ gibi büyüyebileceğini aklından çıkarmamalıdır. İnsanlar bilinçleniyor, uyanıyor derken kalabalıkların tamamen yanlış yerlere sürüklenmemesi dileğiyle..