Online, İnternet, Web, Sanal, Virtüel.. Sen, Ben, O

Herşeye anında cevap bekliyoruz. Google buna “Mikro dakikalar” diyor. Google’a sorduğumuz sorulara anında cevap almaya alıştık. Herşey hızlı. Herşey daha fazla rekabet gerektiriyor. Herkesin aklında “nasıl farklılık yaratabilirim” düşüncesi var.

Dikkat Aralığımız Daraldıkça Daralıyor

Dikkat aralığımız daraldıkça daralmakta. Dijital çağ, dikkatsizlik çağı oldu belki de.. Dikkat dağıtma çağında yaşıyoruz desek abartmış olmayız belki de.. Nereye kadar?

Facebook ve Özgüven

Sonuç olarak araştırmacılar Facebook’ta harcanan zamanla doğru orantılı olarak kadınların özgüven hassasiyetinin artıp azaldığını bulgulamış oldular. Bu çalışmanın sonuçları size tanıdık geliyorsa ne yapacağınızı biliyorsunuz, değil mi?

Sosyal Medyada Uyum

Sosyal medyanın tek amacı bağlantı kurmak olmamalı. Aynı zamanda diğer jenerasyonlarla bir uyum oluşturmalı.

Sosyal Medyada Kimlerden Nefret Ediyoruz?

Her yer Instagram, her yer Facebook, Twitter, Vine, Pinterest!

Kendini ifade etmeye gelenler öyle benmerkezli ki onlardan başka bilen yok! En iyi onlar! En güzel onlar! En uzağa giden yine onlar!

Sosyal Medya Kandırmacası

Öyle bir hale geldik ki, ayak parmağını sehpaya çarpan adam öfkesini, acısını, küfürlerini ve hatta parmağının resmini onlayn paylaşıyor; diğer herkes sessizce seyrediyor.

Sosyal Medya, Belalım

Facebook, LinkedIn, MySpace, Twitter, YouTube, Flickr, WordPress, Blogger, Typepad, LiveJournal, Wikipedia, Wetpaint, Wikidot, Second Life, Del.icio.us, Digg, Reddit, Lulu

Twitter Perspektifi

Zengin Twitter ortamı okul atmosferinde taşınırsa öğrencilerin daha keyifli öğrenmesi ve daha çok bilgi sahibi olması mümkün olur mu?