Anneler ve hobiler

Anneler, özellikle yeni bebek doğurmuş anneler, kimi zaman izole hissedebilirler. Bunun nedeni hayatın bebek etrafında dönmesidir.

Kadınlar Kavgası

Kadınlar hamamındaki gibi kavgaya başlamadan önce teslim olun! İyi düşüncelere teslim olun!

Makarna İçin Bolonez Sosu

Gençler de yemek yapmayı öğrensin. Bu işe sahanda yumurta ile başlamak ardından tarifler dağarcığına makarna eklemek uygun olabilir. Belki de en çok sevilen makarna sosu kırmızı olandır. Domates soslu makarna. Ve biz burada İtalyan usulü Bolonez Makarna Sosunun tarifini veriyoruz. İştahla yapmanız ve paylaşarak yemeniz dileğiyle.

Soğan Kabuğundaki Şifa

Soğan kabuğu günlük diyete eklenirse şu sorunları önleyebilir:
Obezite
Kolon (kalın bağırsak) kanseri
Kardiyovasküler hastalıklar
Tip 2 diyabet
Mide ve sindirim sistemi bozuklukları

Zika Virüsü

Zika virüsünün geçmişi 1947 yılına kadar gidiyor. Amerikan Sağlık Bakanlığına göre, o zamandan bu yana pek fazla sorun çıkarmayan virüs birden hortladı (tabiri cayiz ise!)

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Kasmayalım Lütfen Anneler!

En iyi anne ben olacağım, en güzel anları çocuklarımla ben yaşayacağım, en popüler oyuncakları ben alacağım, en bilinmedik yemekleri ben yapacağım, en yeni kitapları onlara ben okuyacağım, en en en en gösterişli anne-çocuk portresini ben çizeceğim diyen “en anneler”..

Engerek Zehirli Ab-ı Hayat Burada!

Genç kızlara bir çift sözüm var: Engerek yılanı zehirinden yapılan kremin 40+ kadınlarda kırışıklıkları yok ettiği söyleniyor. Asılsız! “Eğer yaşlı kadında çizgiler kayboluyorsa, genç kadında çizgilerin oluşmasına izin vermez..” deniliyor. Tamamen asılsız! İnanmayın. Tamamen kandırmaca!

İlham Veren Liderler

Liderlik konusunda katıldığım seminerlerden birinde konuşmacı “günümüz liderleri önce kendini düşünüyor, ama liderlik vasıflarından biri ve en önemlisi önderliktir.” demişti.

İsim Çılgınlığı

Bebeğine Ahsen, Alarçın, Alya, Ares, Bermal, Çevrim, Çilek, Çiller, Darcan, Duyal, Evgin, Gün, Ildır, Ildız, Işıtan, İlgi, İlgin, İlkin, Jerfi, Kırca, Kırhan, Manço, Okşan, Parla, Perçem, Püren, Serin, Sıcak, Solmaz, Şelale, Tilbe, Ulaç, Ülgen gibi isimler verenleri yadırmaya hakkım yok!