Süper Kadın

Benim süper kadın oluşum annemin tarzında bir süper kadınlıktı eskiden. “Şunlar şunlar şunlar yapılacak, şu süre içinde yapılacak, en iyi şekilde yapılacak.. Boş durmak yok, hemen diğer bir projeye geçilecek..” cinsindendi yani! Sonra birgün değişmeye karar verdim.. Anlatayım..

Dedeler de Video Oyunu Oynar!

Aslında video oyunu bağımlılarının ortalama yaşı 35 olarak bilinir. Ama dedeler ve nineler de oyun oynar!

Hayvanca Şehvet

Öz kız kardeşine tecavüz eden ağabeyler.. Buna inanması da zor tıpkı diğerleri gibi! Kimileri din adamı bu sapıkların! Kardeşine tecavüz eden adam imam olsun veya olmasın, önemli olan ne kadar insanlıktan çıktığıdır. Kimler oluşturdu bu yaratıkları?

7 Alışkanlıkla Daha Keyifli Günler

Aşağıda sayılan 7 alışkanlık bilimsel olarak kanıtlanmış, insanın psikolojisini düzelten, moralini yükselten, yaşanan anın daha keyifli olmasını sağlayan ve olası depresyon riskini azaltan davranışlardır. Bunları zaten biliyordunuz belki.. Şimdi hatırlayın isterseniz ve her gün tekrarlayın!

FOMO ve Ötesi

Herkes bugünlerde sabah erkenden sosyal medyaya giriyor.. Herkesin beklediği birşeyler var.. Kimileri kalp bekliyor, kimileri beğeni bekliyor, kimileri günaydın mesajı peşinde.. Ama ille de sabah uyanır uyanmaz elimize alıyoruz telefonları..

Özellikle gençlerin bağımlılığı korku ve endişe verici çünkü onlar gün boyunca bekledikleri ilgiyi göremediklerinde karamsarlığa kapılıyorlar.

Uyuşmuşluk Hissi

Birşeyi görmezden gelmek, uğraşmaktan her zaman daha kolaydır.. Uğraşmak yerine uyuşmuşluk hissi daha kolaydır. Kalbi bile uyuşturabilir insanoğlu.. Uyuşurken kötü alışkanlıklar geliştirilir, kilo alınır, alışveriş tutkusuna kapılır insan, dijital dünyadan çıkamaz, TV dizilerinden ayrılamaz, onun bunun mutsuzluğundan beslenir ve bunun gibi olumsuzluklara sarılır.

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

Kahkaha Gazı Depresyonu İyileştirebilir mi?

Bilim insanları kahkahanın depresyon semptomlarını yok ettiğini bildikleri halde neden şimdiye kadar depresyonlu kişilere kahkaha önermediler? Neden kahkaha ilacı yapmadılar? Neden beklediler? Neden..

Hayata Bağlanmak

Toprakla bütünleşmek hayata bağlanmaktır. İşte bu nedenle ister ev çiçeği, ister balkon bitkisi olsun, saksı dolu bitkiler doğayla çevrelenmeyi sağlar. Erk, enerji ve doğal hayatın yavaşlığı her an yakınımızda olur.