Kanser İçin Çare Üretiliyor mu?

David Bowie ve Alan Rickman da peş peşe kanserden öldükten sonra, acaba kanser araştırmaları hangi noktada, büyük ilaç şirketleri neler yapıyor şeklinde düşünmeden edemiyor insan..

Antikanserojen Yiyecekler

“Kanser tedavisi sırasında, kemoterapi ve radyasyon terapleri pek önemli sonuçlar doğurmamaktadır” diyor uzmanlar.. Çünkü kanser hücreleri bu tür terapilere direnç göstermeyi öğrenmiş bulunmaktadır. Ve aslında kemoterapi ve radyasyon terapisinin yan tesiri olarak ‘kanser hücrelerini arttırdığı’ bilinmektedir. Bunun bir nedeni, terapilerin bağışıklık sistemine verdiği zararlardır.

Kırmızı Lahana Salatası

Çiğ ya da pişmiş kırmızı lahanaya yakışan baharatlar; karanfil, küçük hindistan cevizi (öğütülmüş) ve defne yaprağıdır.

Bir Kanser-Savar Daha: Pelin Otu

Bilimciler pelin otunun demir bileşikleriyle kullanıldığında en kesin sonuçların alınacağını bulguladı. Tümörlere özel bir reseptör gönderen demir bileşikleri, kanserli hücrelerin bölünmesini ve dağılmasını sağlıyor.

Filizlenmiş Sarmısak

Kore’de yapılan bir araştırmaya göre filizlenmiş sarmısak, normal sarmısağa kıyasla daha fazla antioksidan barındırıyor. Ve araştırmacılar filizlerin antioksidan verimliliğini de ölçmüşler. 5 gün süresince uzayan filizlerin antioksidan açısından en değerli hale geldiğini bildiriyorlar.

Limon ve Karbonat Kansere Çare mi?

Son zamanlarda yapılan çalışmalar göstermiştir ki narenciye, özellikle limon, kanser önleyici olduğu gibi, birçok kanser çeşitlerini de iyileştiricidir. Limon, karbonat ile birleştiriğinde vücudun pH seviyesini normal hale getirir. Bu sayede kanser hücreleri çoğalamaz, vücuda dağılamaz.

En Güzel Çiftler

Bazı yiyecek çiftleri vardır ki hem lezzeti hem de sağlık ve zindeliği birlikte sunar.. İşte bu çiftlere birkaç örnek..

Antioksidan Dolu Yiyecekler

Turuncu renkli her bitkinin antioksidan yüklü olduğu da blinir. Örneğin havuç, bal kabağı ve tatlı patateste kanser savar özellikler vardır. Bu sebzeler kalın bağırsak, prostat, meme, ve akciğer kanserine karşı korucuyu olarak bilinir.