Çay İçmek Felçleri Engelleyebilir

Çay içmek olası bir felç riskini engelleyebilir fakat düzenli çay içmek ve aşırıya kaçmadan kararınca içmek öneriliyor.. Detayları okumak için linke tıklayınız..

Soğan Kabuğundaki Şifa

Soğan kabuğu günlük diyete eklenirse şu sorunları önleyebilir:
Obezite
Kolon (kalın bağırsak) kanseri
Kardiyovasküler hastalıklar
Tip 2 diyabet
Mide ve sindirim sistemi bozuklukları

Pancar ve Pancar Yaprağı

Amerika’da hemen her şehirde yaygınlaşan şehir bahçeciliği oldukça popüler. Artık insanlar eski zamanlarda olduğu gibi evde pişirip, sağlıklı yemek tüketmek istiyorlar. Bu nedenle şehirlerde “minik tarlalar” görmek normalleşiyor. İnsanlar kendi organik mahsullerini kendileri yetiştirmenin tadına varıyorlar. Ben de şehir bahçeciliğine gönül vermiş biri olarak evimin hemen yakınında bulunan bir bahçede, fırsat bulduğumda, gönüllü çiftçilik yapıyorum. İşim bittiğimde elim kolum organik mahsullerle dolu olarak eve dönüyorum. Hem de besbedava! Büyük bir zevk!

Chia Tohumu

Kolay bir tarif:
Yoğurdun içine biraz bal, biraz taze meyve (çilek ve kivi iyi gider) ve bir miktar da chia tohumu koyarak yemeyi deneyin..

Zerdeçal ve Alzheimer Bağlantısı

Uzmanlar zerdeçalın ilaç takviyesi (süpleman) olarak alınmasının yararlı olmadığını dile getiriyorlar. Bunun bir nedeni; ilaç formundaki kürküminoidlerin kan tarafından etkin bir şekilde emilememesi.

Nereye Baksam Zerdeçal, Zencefil, Tarçın

Baharatlar güzel tatlar ve kokular sunarken aynı zamanda düşük kaloriye de sahiptirler ve hastalıklara kalkan niteliği taşıyan antioksidan özellikleri vardır.

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

Zayıflatan Baharatlar

Tüm dünyayı sarmış bir obezite derdi var. Bu dertten kurtulmanın yolları da var ama bazı yöntemler çok fazla zaman ve efor gerektirirken diğerleri daha kolay çözüm sağlayabiliyor. Zayıflatan baharatlar kolay yoldan kilo verdirebiliyor. Egzersiz ise efor gerektiren yöntemlerden biri..

Acı Yiyecekler Ömrü Uzatıyor

Derinlemesine yapılan analizlerin sonuçları; kırmızı acı biberin kanserden ölüm riskini azalttığı, kalp hastalıklarını önlediği ve diabeti engellediği bulundu.

Bamye (Bamya)

Ben daha önce kızıl bamye görmemiştim.. Dalından yeni koparılmış taptaze kırmızı bamyelerin çiğ tüketildiğini görünce, duramadım ben de denedim… Lezzet küpü taze bamyeler..