2020’de daha sağlıklı ilişkiler

ir arkadaşlıktan uzaklaşmak gerektiğini nasıl anlayacağız? Eğer arkadaşla paylaşılan ortamda çekişme, itişip kakışma, sorgulanma, suçlu hissettirme, yorgunluk hissi varsa o ortam sağlıksızdır.

Canın Sıkıldığı O Yer

Hepimiz insanız ve gün gelir can sıkılır. Etrafta dayanacak bir gerçek ve yakın bir insan varsa ne mutlu size.

Süper Kadın

Benim süper kadın oluşum annemin tarzında bir süper kadınlıktı eskiden. “Şunlar şunlar şunlar yapılacak, şu süre içinde yapılacak, en iyi şekilde yapılacak.. Boş durmak yok, hemen diğer bir projeye geçilecek..” cinsindendi yani! Sonra birgün değişmeye karar verdim.. Anlatayım..

Arkadaşlık Bilimi

Arkadaş bulmakta ve arkadaşlığı sürdürmekte kullandığımız motivasyon, davranışlar ve beceriler; özbilgimizi ve duygusal zekamızı arttırıyor..

Keskin Bir Hafızaya Sahip Olmak İçin 2 Şey

Uzun süreli bir araştırmanın sonuçlarına göre ileri yaşlarda bile yüksek kapasite ile işleyen bir zihne sahip olunabilir. Ve bunun yolu eğitimden geçiyor. Fakat kaç yıl okumuş olunduğuyla alakalı değil. Önemli olan hayat boyunca elde edilen alışkanlıklar ki buna okuma, yeni şeyler öğrenme, zihinsel aktivitelerle meşguliyet örnek olarak verilebilir.

Yalnızlıktan Ölmek

Yalnızlığı seçmiş olabilirsiniz. Fakat yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre izole bir yaşantı ömrü kısaltıyor. Buna “yalnızlıktan ölmek” de diyebiliriz.

Mutluluk Bilimi

Mutluluk bilimi dediğimiz şey aslında pozitif psikolojiden başka birşey değildir.

Arkadaşlık ve Sağlık

Stresten arınmak için arkadaşla yürüyüşlere çıkılabilir ki bu sağlıklı bir aktivitedir. Arkadaşla ortak ilgi alanı geliştirilebilir ki bu da sağlıkla ilgilidir çünkü stresten arınma sağlar. Arkadaşla kitaplar okunabilir, filmler izlenebilir ki bunlar da beyin jimnastiğine yardımcı olur.

Aşık Olmanın Ön Şartı Arkadaşlıktır

Düşünülenin aksine, dış görünüş ve fiziksel yapı önemsiz karakteristikler olarak bildirilmiş. İşin ciddisinde dış görünüş ilk 10 önem sırasında dahi görülmemiş.